Chris Kouwenhoven


Look - Kéo Blade 2 Ti


In het vierde kwartaal van 2016 kwam ik een mooie aanbieding tegen van de Look Kéo Blade 2 Ti pedalen. Deze pedalen staan omschreven als heel aerodynamisch en de Titanium as als heel duurzaam. Het grotere oppervlak moet ervoor zorgen dat de krachtoverbrenging vanuit de schoenplaatjes nog beter is.

Voor mij was de reden om tot aanschaf over te gaan met name om de eeuwige strijd aan te gaan met aerodynamica, efficienter fietsen, meer vermogen. Kortom: uiteindelijk meer snelheid op de fiets.

Deze pedalen zullen een aantal keren bij training worden gebruikt met name als DaFelt de wedstrijd-setup heeft en verder alleen tijdens wedstrijden.

Update 15 januari 2017

Nadat de pedalen binnen waren heb ik deze op de training crankset gemonteerd en er een aantal trainingen op de rollerbank mee gedaan.

De pedalen lieten zich gemakkelijk monteren, wel viel het mij op dat ze aan de binnenkant van de cranks een beetje uitstaken, ongeveer 2mm

Aan het opstappen en inklikken mankeert in principe niets, zeker niet als je al Look Kéo pedalen bent gewend. Wat wel anders is ten opzichte van de huidige Look Kéo Carbon pedalen, is dat de Blade 2 niet naar onderen valt wanneer ze zonder schoenen zijn. Dat wil zeggen dat je er niet op aan kunt dat ze altijd hetzelfde hangen als je in wilt klikken. Met wedstrijden en het klaarhangen van de fiets zal ik daar op moeten gaan letten, want dan spring ik en klik ik blindelings op. Bij trainingen kijk ik altijd wel even als ik de voeten inklik wanneer dat mogelijk is.

Het rijden is prima, ze rijden zoals ik gewend ben van Look Kéo pedalen. Als het gaat om aerodynamica en een betere krachtoverbrenging: daar heb ik nog niets van gemerkt. Sowieso denk ik dat die verschillen pas echt aan het licht komen als je zou werken met specifieke meetapparatuur zoals windtunnels voor de aerodynamica en vermogenmeter voor de krachtoverbrenging.

Specificaties

- Carbon blade technology
- 700 mm2 pedaal oppervlak
- 90 gram per pedaal
- pedaalhoogte: 13mm
- release tension level: 12
- axle: titanium

Nieuwsbrief
Geen artikel missen?
Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. Het is gratis, je kunt je te allen tijde ervoor afmelden (en weer aanmelden), verschijnt 1x per 2 weken en bevat een selectie van nieuwe of aangepaste artikelen die geschikt genoeg zijn voor de nieuwsbrief.