Chris Kouwenhoven


SRAM - S-900 Aero Brake Lever
Eigenschappen van dit product

Voor alle eigenschappen van dit product verwijs ik naar de website van SRAM® S-900 Aero Brake Lever, maker van dit product.

De belangrijkste eigenschappen voor mij zijn:
- aerodynamisch
- makkelijk te installeren en onderhouden
- goede remkracht
- licht van gewicht

Ervaring met dit product

29 augustus 2019
Deze remgrepen komen in een keurige doos met plastic inlay waar de remmen apart van elkaar in zijn opgesloten. Geen kans dus op beschadigingen tijdens het transport. Een beschrijving en een garantiebewijs maakt het geheel compleet.

De vorige remgrepen hadden als nadeel dat de buitenkabel buitenom liep. Nadeel in dit geval als het gaat om optimale aerodynamische aanpassingen. Het voordeel van deze remgrepen moesten worden dat de kabels volledig door het stuur heen konden. Op die manier aerodynamisch voordeel en tijdens het zitten voelde je niet de kabel in je handpalm.

De remgrepen lieten zich redelijk makkelijk installeren. Het enige waar ik tegenaan liep was de lengte van de kabel te bepalen. In eerste instantie hield ik de kabel te kort, ik had hem uitgemeten op basis waar hij zou komen als de remgreep ge-installeerd zou zijn (dus binnen het stuur). Tijdens het assembleren van de remgreep kun je dan niet goed controleren of de buitenkabel goed aansluit op de remgreep. Tijdens het testremmen voel je dan dat het niet optimaal remt. Dat laatste is natuurlijk vooral een veiligheidsaspect. Ten aller tijde moet je goed kunnen stoppen!

Na een paar keer uitproberen had ik dan de optimale lengte gevonden voor mijn stuur, waarbij tijdens het assembleren de buitenkabel goed in de remgreep viel en na het assembleren de buitenkabel niet rammelt aan de binnenkant van het stuur.

Het remmen zelf gaat voortreffelijk mits je goed hebt afgesteld van de remblokjes op de velg. Doe je deze afstand te ruim houden, dan komt de remgreep helemaal tegen het stuur en heb je het gevoel niet volledig geremd te hebben. Uiteraard weer een veiligheidsaspect en daarnaast loop je het risico dat de fiets wordt afgekeurd bij een Triathlon tijdens de fietscontrole.

De remmen zien er mooi uit, het carbon is te zien en de lijnen zijn prachtig. Weinig frontaal oppervlak en dat maakt hem erg aerodynamisch. Jammer vind ik dat het merk zo prominent aan de voorkant staat en dat de inbus in een aluminium kleur is. Mijn voorkeur gaat nog steeds uit naar een volledig carbon look en daarnaast alles zwart afgewerkt. (wellicht ga ik nog eens op jacht naar zwarte inbus hiervoor)

Kortom, ik ben erg tevreden over deze remgrepen en gaan al enige tijd heel betrouwbaar mee op mijn Felt Da1.


Reacties

Er zijn nog geen reacties.
Wees de eerste die een reactie achterlaat!

Reactie toevoegen

Titel:

Tekst:
Nieuwsbrief
Geen artikel missen?
Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. Het is gratis, je kunt je te allen tijde ervoor afmelden (en weer aanmelden), verschijnt 1x per 2 weken en bevat een selectie van nieuwe of aangepaste artikelen die geschikt genoeg zijn voor de nieuwsbrief.