Chris Kouwenhoven


24 mei - Training Day 2 - EMK Swimming Londen


Goedemorgen, het plan voor vandaag:
Vandaag de tweede trainingsdag. Gisteravond op tijd naar bed gegaan en vanochtend 05.15 wakker geworden. Snel even controleren of er nog nieuws is omtrent de starts en dan straks even ontbijten. Om 06.44 gaat de bus, je weet het maar nooit en ik zorg om 06.30 al klaar te staan bij de halte.

08.00 begint het trainen, vandaag ga ik in pool 2 liggen en eens kijken wat voor programma ik kan uitvoeren. Daarna eten, ik had beloofd om Japanese Sushi te gaan doen en dan vanmiddag door het park te lopen en verdere sightseeing. Het beloofd vandaag weer een mooie dag te worden bij 17 graden.
Een eerstvolgende update via dit artikel zal wellicht niet eerder zijn dan vanavond bij het diner.

De Queue

Na een bijna voorspoedige reis was ik ruim op tijd voor de queue. Bijna voorspoedig, want bus 97 zat helemaal vol en we werden geweigerd om in te stappen. Dan maar wandelen naar het Station en daar de trein nemen. De eerste trein helemaal vol, de tweede was nog wel ruimte en uiteindelijk was ik ongeveer dezelfde tijd bij het zwembad. Het was nog erg rustig, zeker in vergelijk met de vorige dag en heb binnen even zitten wachten. Op een gegeven moment kwam er wel volk aangelopen en ben dus de Queue maar gaan opzoeken.Trainen

Het eerste block bestond wederom uit een duurtraining, gecombineerd met tempo. Sets van 400 meter met steeds een ander deel als tempo ingevuld. Totaal 1600(m), was een goed begin. Klein beetje pauze gehad en een Gel naar binnen gedronken.

Tweede block interval, totaal 1200(m) en zo hier en daar 25-50(m) flink door gezwommen. Na het duurblock voelde ik de schouders een beetje en dat was na het intervallen weer weg, goed teken! Gewerkt met sets van 200(m)
Wederom een pauze, iets langer dit keer en nog een Gel erin.

Derde block een duurblock en volledig op duurtempo. Ik had bedacht dat ik wel eens de 'pech' zou hebben om zowel de 400 als de 800 in Pool 2 te moeten zwemmen. Heb dus in iedere baan (totaal 8) 200(m) gezwommen. Zo weet ik zeker dat ik iedere baan een keer gehad heb met keerpunten. Geen bijzonderheden onderweg, ik hoop alleen wel dat ik niet in 1 of 8 lig, die baan voelt wel significant anders aan.
Dit bad is ook een stuk warmer dan pool 1, vooral op de 800 gaan we dat wel merken.

Totaal een 4400(m) getraind, mag niet klagen zo!

Video gemaakt na het trainen

Foto's voor/na het trainen.

Sushi

Na de training had ik mijzelf beloofd om Sushi te eten. Eerst nog even een beetje over het Queen Elizabeth Olympic Park gewandeld. Het is een mooi park, netjes onderhouden, schoon, alleen niet zo heel veel te beleven. Er wordt nog van alles aangebouwd en verder zijn er geen activiteiten op wat spelende kinderen na. Mijn hoofd stond ook niet zo heel erg bij het toerist uithangen en ben redelijk vlok richting het winkelcentrum gelopen en eerst van een Mocha Coffee genoten.

Daarna de Sushi bar opgezocht. Erg leuk om te doen met zo'n lopende band. Niet alles stond er direct op (of was te herkennen aan de hand van het menu-blaadje), maar geen punt, vraag de kok en hij maakt het nog verser voor je klaar.

Terug naar het appartement

Een uurtje later en heerlijk op het gemak gezeten vond ik het welletjes en heb de bus terug naar het appartement genomen, nog een korte omweg door de wijk heen en toen was het tijd om de handdoek en zwembroek te laten drogen, foto's en video's te uploaden en de artikelen bijwerken.

Morgen de 800(m), eerste wedstrijd-dag van deze week!
Tot 18.00 kan er vandaag worden afgemeld en daarna zal de startlijst worden gemaakt. Ik heb dan een betere indicatie hoe laat er gestart moet worden en in welke Pool ik lig. Het betreffende artikel ga ik erop bijwerken, inclusief livestream en livetiming, alles is aldaar dus op 1 pagina te volgen.

Nieuwsbrief
Geen artikel missen?
Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. Het is gratis, je kunt je te allen tijde ervoor afmelden (en weer aanmelden), verschijnt 1x per 2 weken en bevat een selectie van nieuwe of aangepaste artikelen die geschikt genoeg zijn voor de nieuwsbrief.
Advertentie