Chris Kouwenhoven


27 mei - Competition Day 400m - EMK Swimming London


Vandaag staat in het teken van de 400(m)

Voor de wedstrijd

Goedemorgen!
Afgelopen nacht voor het eerst deze week geen onrustige nacht gehad. Zelfs vrij diep geslapen en gedroomd. Een klein beetje stijfjes nu, straks een lekkere warme douche nemen. Koffie inmiddels gehad en het normale ochtendritueel heeft zijn ritme ook gevonden :-)

Volgens het Schedule zal de eerste sessie van de 400 in Pool 1 worden gezwommen, ik mag in Heat 20 (Lane 3) en gezien het totaal aantal Heats (68) in vergelijk met de 800, eerste 20 Heats zaten in sessie 1 met een totaal aantal heats van 55, verwacht ik dat ik in Pool 1 ga starten.

Hulptroepen zijn onderweg!Update 08.25

Er is een prognose van de start-tijden. Om 15.22 starten Heat 17+18 in Pool 1, een 6 minuten later mag ik dan van start met combinatie Heat 19+20.
Erg leuk om in Pool 1 te mogen starten. Het is wel jammer voor de hulptroepen, die komen namelijk pas om 16.10 aan op het station en kunnen mij vandaag dus niet meer zien zwemmen.

Update 12.00

Zojuist boterhammen gegeten en de tas is inmiddels ingepakt.
Het lijkt erop dat er een vertraging van 25 minuten in het programma is geslopen, geen idee of dit de rest van de dag zo doorloopt.

Ik ga zo onderweg richting het zwembad en daar de laatste stand van zaken beoordelen.

Naar het zwembad

Redelijk op tijd richting het zwembad vertrokken om poolshoogte ter plaatse te nemen. Na nog even wat gekletst te hebben kwam er een queue vrij voor de 400m en aangezien ik in 1 van de eerste heats in Pool 1 zou gaan starten besloot ik om alvast plaats te nemen. Mooi vooraan, ruim op tijd, altijd goed voor de gemoedsrust.

Wel was het ontzettend warm, dus voor zover mogelijk alles blijven bedekken, goed drinken en vooral niet te druk maken. Hoofd op de zwemtas, benen languit en lekker rustig blijven liggen tot het tijd was om naar binnen te gaan.

Warm...De wedstrijd

Voor het wedstrijdverslag heb ik een apart artikel.

Na de wedstrijd

Naar mijn idee is er met de tijdwaarneming een fout ingeslopen. Ik stond geregistreerd met een tijd van 4'48. Dat zou een enorm persoonlijk record zijn. Op dit moment (en wellicht nooit, maar zeg dat nooit..) is dat een tijd die ik onmogelijk gezwommen zou kunnen hebben op de 400m vrij. Uiteraard is hier wel een heleboel euforie door ontstaan, want ik stond in mijn leeftijdscategorie lange tijd bovenaan in de Summary.

Het ging ook wel door mijn hoofd spoken, wat nu als dit een medaille zou opleveren, wat ga ik dan doen. Het is natuurlijk wel erg gaaf om een EK medaille mee naar huis te nemen, maar aan de andere kant valt dat niet in de categorie 'fair play' waar ik erg aan gehecht ben.
Als snel had ik het besluiten genomen om de medaille sowieso niet te accepteren en er van tevoren al alles aan te doen, wellicht middels een protest tegen mezelf, om de tijd te laten corrigeren.
Ik hecht enorme waarde aan eerlijkheid en dit voelde als vals spelen.
Inmiddels waren Gerda en Felix ook aangekomen op Olympic Boulevard en het was fijn om weer (zonder de katjes helaas) als gezin bij elkaar te zijn. Plan was om naar hun appartement te gaan en vervolgens nog even samen wat te gaan eten.

Het duurde even voordat we er waren, het was nogal zoeken. Uiteindelijk gelukt en daarna weer even terug gereden naar Stratford en daar een typische Britse keuken uitgeprobeerd. Voor Felix was het inmiddels een hele lange dag geworden en dus snel na het eten weer gedag gezegd en weer naar mijn eigen appartement terug gereden.

Onderweg hier en daar WiFi aan gehad en inmiddels was gebleken dat de fout was geconstateerd en gecorrigeerd voor zover ik kon ontdekken. In het appartement aangekomen was de wifi wederom stuk en kon dus niet middels de laptop checken. Een uurtje later was dat gefixed, snel even gekeken en met een gerust gevoel naar bed kunnen gaan dat alles wat mij betreft weer in alle eerlijkheid was hersteld.

Nieuwsbrief
Geen artikel missen?
Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. Het is gratis, je kunt je te allen tijde ervoor afmelden (en weer aanmelden), verschijnt 1x per 2 weken en bevat een selectie van nieuwe of aangepaste artikelen die geschikt genoeg zijn voor de nieuwsbrief.