Chris Kouwenhoven


EK Masters - Zwemmen - 400(m)

Begindatum: 2016-05-27
Einddatum: 2016-05-27
Locatie: London Aquatics Centre
Adres: Queen Elizabeth Olympic Park
Plaats: Londen
Land: Groot-Brittanië

Informatie

- Pool: 1
- Heat: 20
- Lane: 3
- Blue Cap

Video van het officiele kanaal

Verslag (geschreven een dag later)

Op de wedstrijd kan ik met een goed gevoel terug kijken!
Het wachten buiten in de volle zon was wel even een stukje risico. Vaak wordt je daar loom van. Ik wilde echter zeker weten op tijd binnen te zijn en van daaruit in mijn ritme te komen.

Nadat we naar binnen mochten was het nog even wachten tot de dames van 100 schoolslag een vorm van aangekleed waren. Alle lockers en kleedhokjes waren al snel bezet. Ik had van tevoren al bedacht dat het nogal druk zou kunnen zijn en mijn zwembroek al aangedaan. Kwestie van aan de kant gaan staan en uitkleden dus en aansluiten bij de rest. In een doucheruimte verzamelen (zie foto's) alvorens we langs het bad in een wachtgedeelte (met de eerste honderd eerst) werden geplaatst.
Vrij vlot na de eerste heat was het inzwemmen. Vlot naar het startblok gelopen waarvan ik het vermoeden had dat ik vandaan moest starten (gezien de ervaring met indeling van de 800m en het bleek bij de start ook juist te zijn).
We hadden slechts 10 minuten, maar aan een 200m had ik sowieso wel voldoende om de baan te verkennen. Ik had hier tenslotte de maandag ervoor ook al aardig wat kilometers gedraaid en de middelste banen verschillen qua uitzicht nauwelijks van elkaar.

Tas pakken en naar de callroom toe. Andere warming-up was inmiddels begonnen, dus nog even voldoende tijd gehad voor een Gel en afdrogen en omkleden naar oranje zwembroek. Er bleek nog een 3e warming-up ronde te zijn, ik had dus ook nog even tijd om naar muziek te luisteren.

Daarna was het wachten tot er gestart mocht worden. Blauwe cap ontvangen, stoelendans en dan mag je uiteindelijk naar het startblok.
In vergelijking met de 800m ging dit wel in een sneltrein vaart.

De start vond ik wederom goed gaan. Hard afgezet, hard onder water en ten opzichte van de banen naast mij leek het ook of ik vooraan lag. Naast mij werd hard gestart, dus ik besloot na het eerste keerpunt mee te gaan en van daaruit op te bouwen. Onderweg voelde het goed aan. Op dat moment had ik eigenlijk moeten besluiten om gelijk al te gaan versnellen, ik was te voorzichtig. Langzaam aan begon ik de banen naast mij in te halen en zelfs wat afstand te nemen. Dat gaf de indicatie dat ik goed in mijn race lag en ik besloten op 125m van het eind de versnelling in te zetten en deze door te versnellen tot de 400m. Dat lukte en is ook te zien in de tussentijden.

Deze opbouw geeft veel vertrouwen. De 400m ligt mij wel en bij volgende wedstrijden ga ik hier eens serieus werk van maken.
Douchen, omkleden en naar de tribune toe, maar de team-leden bleken al vertrokken..
Dan maar buiten wachten op Felix en Gerda.

Zie voor de rest van het dagverslag het eigen artikel.

Results and Summary

Open in een nieuw venster

Op het tabblad [Summary] kun je de leeftijdscategory filteren. Ik val in 45-49


Nieuwsbrief
Geen artikel missen?
Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. Het is gratis, je kunt je te allen tijde ervoor afmelden (en weer aanmelden), verschijnt 1x per 2 weken en bevat een selectie van nieuwe of aangepaste artikelen die geschikt genoeg zijn voor de nieuwsbrief.
Advertentie