Chris Kouwenhoven


ZMC Kampen - Zwemmen - 200(m) vrij

Begindatum: 2016-09-24
Begintijd: 16:45:00
Einddatum: 2016-09-24
Eindtijd: 20:00:00
Locatie: Zwembad De Steur
Adres: Broedersingel
Huisnummer: 1
Postcode: 8261 GH
Plaats: Kampen
Land: Nederland

Informatie

- KNZB Webkalender (Programma & Uitslagen)
- Wedstrijd in pdf
- 50 meterbad
- 6 banen
- Aanvang Juryvergadering: 16.00
- Aanvang Wedstrijd: 16.45
- Programma: 1
- Serie: 14/19
- Baan: 4
- Start-tijd: ongeveer 16.50
- Uitslag in pdf
- Overzicht klassement

Doel

Het doel is een persoonlijk record. Lastig om een prognose te maken. Tijdens de trainingen laat ik snelle tijden zien op de 100(m) die ik kan afbouwen naar het einde toe. Het energiesysteem lijkt erop aangepast te zijn, keerpunten gaan beter en sneller. In mijn hoofd heb ik dat 2'33 erin zou kunnen zitten.

Wedstrijdverslag

Hahaha, dat is grappig. Vooraf een prachtig doel gesteld en mezelf hoge verwachtingen opgelegd, kom je eerst een zware triathlon op je pad tegen.
Prijsuitreiking daarvan was een 20 minuten verlaat, het was dus nog even spannend of ik wel op tijd zou zijn voor deze 200 meter.
Snel naar de auto, spullen erin en rijden maar.
20 minuten voor de start was ik aanwezig, snel omkleden en luisteren of ik al gelijk moest of dat er wat vertraging was ontstaan. De aangegeven start-tijd bleek nog hetzelfde en ik had een kwartier om mij voor te bereiden.

Start was niet goed. Te vroeg weg, wat mij een diskwalificatie opleverde. Uiteraard wist ik dat pas op het eind en ben de race hard van start gegaan. Het voelde eigenlijk wel lekker, nog niet zoveel last van de Triathlon daarvoor. Op de terugweg richting de 100 split echter voelde ik de verzuring er heel hard inkomen en heb een beetje gas terug genomen. Goede ademhaling, niet te veel kracht zetten en na de 150 split weer aangezet.

Een slopende race, achteraf gezien helemaal niet zo gek natuurlijk. Ik zwom een 2'41, zo'n 5 seconden boven mijn persoonlijk record. Het meest zure echter vond ik, dat ik met deze tijd toch nog de 2e tijd in mijn categorie 45-49 zou hebben gehad en daarmee 4 waardevolle ZMC punten heb gemist.


Nieuwsbrief
Geen artikel missen?
Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. Het is gratis, je kunt je te allen tijde ervoor afmelden (en weer aanmelden), verschijnt 1x per 2 weken en bevat een selectie van nieuwe of aangepaste artikelen die geschikt genoeg zijn voor de nieuwsbrief.
Advertentie