Chris Kouwenhoven


ZMC Emmeloord - Zwemmen - 25(m) schoolslag

Begindatum: 2016-10-22
Begintijd: 14:30:00
Einddatum: 2016-10-22
Eindtijd: 19:00:00
Locatie: Zwembad Bosbadhal
Adres: Boslaan
Huisnummer: 30
Postcode: 8302 EB
Plaats: Emmeloord
Gemeente: Noordoostpolder
Provincie: Flevoland
Land: Nederland

Informatie

- KNZB Webkalender (Programma & Uitslagen)
- Wedstrijd in pdf
- Website organisatie
- 25(m) bad
- 6 banen
- geen in/uit zwembad
- inzwemmen: 14.30 uur
- jury: 14.30 uur
- aanvang: 15.00 uur
- Programma: 4
- Serie: 2 van 14
- Baan: 4
- Start-tijd: 16.34 start programma
- Uitslagen

Doel

Nog meer ongebruikelijk dan de 25(m) vrij van vandaag is de 25 meter schoolslag. Als triathleet zwem ik deze slag eigenlijk alleen als rustoefening, bij het inzwemmen en om de stuwvlakken van de handen te trainen op techniek.
Af en toe tijdens trainingen wil ik deze slag wel eens op snelheid doen over een afstand van maximaal 50 meter, echter sowieso nooit voluit. Ik heb tijdens de training van 27 september even 2x een start van startblok inclusief onderwater fase geoefend en voor mijn gevoel best ok.
Ooit had ik bedacht om ook wisselslag te gaan zwemmen en dan bijvoorbeeld de gladiatoren-afstand van 400 meter wissel. Mijn rugslag is echter bijzonder slecht, dat heb ik dus uit mijn hoofd gezet.
Wel vind ik het leuk om andere slagen over maximaal 25(m) te zwemmen, puur als doel om het starten te oefenen, de focus eens ergens anders op te leggen en zien waar dat eindigt.

Wedstrijdverslag

Niet heel veel tijd (volgens mij een ruim half uur) na de 25(m) vrije slag mocht ik starten op de 25(m) schoolslag. Naast de incourante afstand ook nog eens een incourante slag om op wedstrijdtempo te moeten zwemmen.
Ik gaf aan het team al door dat dit lachen-gieren-brullen zou worden en het enige waar ik mij op wilde focussen was een goede race zonder diskwalificatie.

Start was dit keer een stuk beter. Onderwaterfase armen had ik net iets te vroeg ingezet en was wat slordig. Met de benen heb ik nooit goede stuwing gehad en ik zat ook weer net te diep waardoor het ook weer wat te lang duurde voor ik de slag boven kon inzetten. Daarna was het zo goed en kwaad als ik schoolslag kan zwemmen naar de overkant toe. Bij de laatste 2 slagen mezelf extra focus op het goed aantikken laten hebben en voor de zekerheid toch maar met de vingers boven water aangetikt.

Kortom, een goede race voor mijn gevoel (geen referentie kader verder), geen diskwalificatie opgelopen en het programma stond ik 3e in mijn leeftijd en na de herbereking zelfs 2e.
Kortom ook voor het klassement weer een aantal punten gescoord.
Zie de website van de organisatie voor de uitslagen.

Kan het sneller: vast wel. Wil ik dat ook: hmmm gemengde gevoelens, we zullen wel zien hoe het zich ontwikkeld de komende maanden.

Nieuwsbrief
Geen artikel missen?
Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. Het is gratis, je kunt je te allen tijde ervoor afmelden (en weer aanmelden), verschijnt 1x per 2 weken en bevat een selectie van nieuwe of aangepaste artikelen die geschikt genoeg zijn voor de nieuwsbrief.
Advertentie