Chris Kouwenhoven


NK Masters - Triathlon - Olympic Distance

Begindatum: 2017-07-01
Begintijd: 11:45:00
Einddatum: 2017-07-01
Eindtijd: 14:00:00
Locatie: Recreatiegebied de Nevelhorst
Adres: Vincwijcweg
Huisnummer: 12
Postcode: 6941
Plaats: Didam
Gemeente: Montferland
Provincie: Gelderland
Land: Nederland

Informatie

- Website organisatie
- Overzicht deelnemers
- Start-tijd: 11.45 uur

- Uitslag (Categorie: 45+)

Wedstrijdverslag

08 juli 2017
Voorafgaand aan de wedstrijd had ik het gevoel een beetje 'buiten mededinging' mee te doen. 44 atleten in mijn categorie en de strijd voor nog 5 WK-tickets beloofde een harde wedstrijd te worden. Ik had mezelf voorgenomen om tevreden te zijn als ik bij de eerste 10 zou eindigen.
Met een 9e plaats in mijn categorie heb ik in ieder geval daaraan voldaan!

Toch overheerste na de finish en ook nog de dagen erna een gevoel van 'er had veel meer ingezeten'. Dat gevoel komt met name omdat ik de idee had met de handrem erop bezig te zijn geweest en daardoor dus matig heb gepresteert.

Tijdens het zwemmen ben ik vlot begonnen om uit de massa te komen en heb steeds aan de buitenkant gelegen om daarmee gedrang en dergelijke te voorkomen. Grote kans dat ik daardoor wat te ver heb gezwommen en zeker niet efficient bij iemand in zijn voeten. 24 minuten over de 1500(m) geeft ook een indicatie.
Maar als ik dat weer afzet tegen de snelste zwemtijd van 21 minuten dan is deze prima in verhouding.

De wissel ben ik erg blij mee. Het lopen vanuit het water ging ietwat voorzichtig, maar vanaf het opzetten van de helm ging het voorspoedig. Schoenen vantevoren op de pedalen en dat deel ging uitstekend. Wat mij betreft een geslaagde zet om deze schoenen aan te schaffen en de tactiek van het in de pedalen klikken vantevoren bevalt uitstekend en blijf ik vasthouden.

Het fietsen gaf een beetje hetzelfde gevoel. Voorzichtig in de bochten en nergens het gevoel dat ik tegen de limiet bezig was. Bijkomstigheid was dat de Hf-meter op 87 slagen bleef staan, ik had dus ook geen fysieke feedback op welk niveau ik bezig was. Af en toe gekeken op het snelheids-deel en die leek wel in orde. Ook het spel onderweg van inhalen en ingehaald worden gaf een indicatie dat ik op zich niet heel slecht bezig was.
Terug in de cijfers gaf wel weer een goed gevoel. Uiteindelijk ook het fietsen in verhouding gedaan ten opzichte van de andere atleten.

Bij de tweede wissel had ik besloten om het horloge af te doen omdat de Hf niet functioneerd. Achteraf een verkeerde keuze, op deze manier had ik ook geen feedback voor snelheid en dat had mij onderweg nog wel kunnen helpen.
De wissel zelf ging niet heel vlot, wel zonder rare dingen.

Het lopen ging redelijk stabiel, geen groot verval getoond. Dit parcours bestaat voor 60% uit onverhard en dat ligt mij totaal niet met de eeuwige blessure. Continue zoeken naar balans en daarmee overcompensatie met het rechterbeen.

Nadat ik over de finish was en de rest van de wedstrijd-dag was ik niet erg om te genieten.
De dagen erna heb ik dat gelukkig kunnen relativeren en een plekje kunnen geven:
- het WK staat als uitroepteken in de agenda, daar wil ik optimaal presteren, deze dag hoefde ik er dus nog niet optimaal te staan
- ten opzichte van andere atleten en het NK van vorig jaar heb ik weer wat tijd kunnen vinden en winnen. Sommige atleten die toen voor mij zaten heb ik nu achter mij gelaten
- heel stabiel gepresteerd, geen groot verval en de conditie als basis is uitstekend

Samengevat kan ik terugkijken op toch een goede wedstrijd voor de opbouwfase waar ik momenteel in zit.

Parcours - Zwemmen1 grote + 1 kleine ronde.
De zwemrichting is met de klok mee.

Parcours - Fietsen2 ronden.

Parcours - Lopen4 ronden.


Reacties

Er zijn nog geen reacties.
Wees de eerste die een reactie achterlaat!

Reactie toevoegen

Titel:

Tekst:
Nieuwsbrief
Geen artikel missen?
Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. Het is gratis, je kunt je te allen tijde ervoor afmelden (en weer aanmelden), verschijnt 1x per 2 weken en bevat een selectie van nieuwe of aangepaste artikelen die geschikt genoeg zijn voor de nieuwsbrief.
Advertentie