Chris Kouwenhoven


ZMC Zwolle - Zwemmen - 100(m) wisselslag

Begindatum: 2017-01-07
Begintijd: 11:45:00
Einddatum: 2017-01-07
Eindtijd: 14:00:00
Locatie: Zwembad de Vrolijkheid
Adres: Ossenkamp
Huisnummer: 7
Postcode: 8024 AG
Plaats: Zwolle
Gemeente: Zwolle
Provincie: Overijssel
Land: Nederland

Informatie

- KNZB Webkalender (Programma & Uitslagen)
- Wedstrijd in pdf
- Website organisatie
- Website Zuyderzee Masters Circuit
- 25(m) bad
- aantal banen: 8
- in/uit zwembad: Nee
- inzwemmen: 11.15 uur
- jury: 11.00 uur
- aanvang: 11.45 uur
- Programma: 3
- Serie: 5 van 12
- Baan: 8
- Start-tijd: 13.00 uur

Wedstrijdverslag

Voor het sprint klassement van het ZMC is het noodzakelijk om op deze afstand een tijd neer te zetten. Naast deze verplichting wilde ik hem sowieso al een keer zwemmen. Hoewel er voor mij slagen in zitten die ik niet goed beheers, vind ik de combinatie wel heel gaaf en komt mijn allround proberen te zijn als triathleet hopelijk boven drijven.

Start vond ik goed en de eerste baan vlinderslag ging prima. Ik wilde hard vertrekken want op de vlinderslag ligt mij dat wel en dan tijdens de niet zo populaire rugslag maar proberen te herstellen. Keerpunt naar rug ging prima, ik kon zelfs een aantal slagen onder water maken.
Rugslag baan ging beter dan op de losse 50(m) eerder deze dag en ook het keerpunt naar de schoolslag ging goed.
Inmiddels was ik al aardig aan het verzuren en het lukte nog net om een goede onderwaterfase bij de schoolslag af te leveren. Zeker niet ontevreden over hoe de schoolslag verliep en ik praatte mij nog extra moed in dat ik straks de fijne borstcrawl mag gaan zwemmen om hard te finishen.
Prima keerpunt, zelfs nog wat beenslagen onder water en vol het gas open getrokken op de borstcrawl. Dat viel in snelheid wel tegen, ik ging helemaal stuk.

Fijn om deze wisselslag toch eens een keer in een wedstrijd te hebben gezwommen, ik sluit niet uit dat dat nog een keer gaat gebeuren (en misschien zelfs wel een keer een 200, dan wel in een 50(m) bad...).

Uitslag

Helaas heeft het mij geen punten opgeleverd voor het klassement, ik werd 7e in de H45 leeftijd.
- Uitslagen op de website van het ZMC.

Omdat het mijn eerste wedstrijd op deze slag was en ik geen diskwalificatie heb opgelopen, heb ik sowieso een persoonlijk record van 1'22"57

In de media

- Resultaat bij SwimRankings
- Resultaat bij SwimTimes

Nieuwsbrief
Geen artikel missen?
Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. Het is gratis, je kunt je te allen tijde ervoor afmelden (en weer aanmelden), verschijnt 1x per 2 weken en bevat een selectie van nieuwe of aangepaste artikelen die geschikt genoeg zijn voor de nieuwsbrief.
Advertentie