Chris Kouwenhoven


ZMC Heerenveen - Zwemmen - 100(m) wisselslag

Begindatum: 2017-02-18
Begintijd: 14:45:00
Einddatum: 2017-02-18
Eindtijd: 19:00:00
Locatie: Zwembad Sportstad Heerenveen
Adres: Abe Lenstra boulevard
Huisnummer: 23-Q
Postcode: 8448 JA
Plaats: Heerenveen
Gemeente: Heerenveen
Provincie: Friesland
Land: Nederland

Informatie

- KNZB Webkalender (Programma & Uitslagen)
- Wedstrijd in pdf
- Website organisatie
- 25(m) bad
- aantal banen: 8
- in/uit zwembad: Nee
- inzwemmen: 14.15 uur
- jury: 14.15 uur
- aanvang: 14.45 uur
- Programma: 6
- Serie: 7 van 13
- Baan: 5
- Start-tijd: 17.00 uur

Wedstrijdverslag

Vandaag niet helemaal scherp op het sprinten. Grotendeels komt dit omdat ik net een piek achter de rug heb (NK korte baan in Maastricht) en daarmee in een andere trainingsperiode terecht ben gekomen.

Door de niet al te best verlopen schoolslag en vlinderslag had ik in ieder geval genoeg input om de wisselslag naar vermogen te gaan zwemmen. Relatief ook een langere afstand wat mijn duurvermogen kon gaan aanspreken.

Vlinderslag was ik goed begonnen, ook een langere slag laten zien en het klopte helemaal. Als split had ik een tijd die net boven mijn losse 25(m) lag wat aangaf dat die laatste echt bagger was. Rugslag liep ook prima, alleen in de buurt van het keerpunt naar schoolslag werd ik wat zenuwachtig om goed bij de muur te komen en heb daardoor wat laten liggen. Uiteindelijk was het keerpunt ook niet denderend waardoor de onderwaterfase niet goed liep bij de schoolslag en dat baantje was ook niet al te best (een split van 25")
Ondertussen lag ik aan de voeten bij de atleet naast mij in de baan en die wilde ik toch echt met borstcrawl nog even bijhalen. Tenslotte moet deze slag sowieso altijd in orde zijn. Dat tussendoel was bij het aantikken in ieder geval gelukt en met die snelle baan had ik ook de eindtijd weer wat naar beneden gebracht.

Helaas bleef ik toch nog 35 honderste boven mijn p.r.
Wel tevreden over deze afsluitende race en weer een boel bij geleerd!

In de media

- Resultaat bij SwimRankings
- Resultaat bij SwimTimes
- Resultaat bij Zuyderzee Masters Circuit
- Resultaat bij KNZB

Nieuwsbrief
Geen artikel missen?
Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. Het is gratis, je kunt je te allen tijde ervoor afmelden (en weer aanmelden), verschijnt 1x per 2 weken en bevat een selectie van nieuwe of aangepaste artikelen die geschikt genoeg zijn voor de nieuwsbrief.
Advertentie