Chris Kouwenhoven


3e Nijboer Triathlon

Begindatum: 2017-06-11
Begintijd: 11:30:00
Einddatum: 2017-06-11
Eindtijd: 12:30:00
Locatie: In en rondom Luttenberg
Adres: Heuvelweg
Huisnummer: 38
Postcode: 8105 SZ
Plaats: Luttenberg
Gemeente: Raalte
Provincie: Overijssel
Land: Nederland

Informatie

- Website organisatie
- Zwembad Luttenberg
- Facebook Nijboer Triathlon Luttenberg
- Triathlon Kalender

- Starttijd: 11.50 uur
- Startnummer: 317
- Zwembad-baan: 2
- Kleur badmuts: Zwart

- Uitslag MyLaps

Wedstrijdverslag

20 juni 2017
Na een behoorlijke nachtrust en de dag ervoor de meeste spullen ingepakt zijn we redelijk op tijd richting Luttenberg vertrokken. Het beloofde een warme dag te worden en dan is een beetje extra tijd uittrekken voor de voorbereiding geen overbodige luxe.
Vandaag ook 2 plaatsen inrichten in de wisselzone, want ook Felix zou zijn eerste wedstrijd van dit seizoen hebben.
Mooi op tijd aangekomen op het parkeer-weiland en een mooi plekje voor de auto in de schaduw kunnen vinden, vlakbij de wisselzone. Altijd een geruststellende gedachte, mocht er iets met het materiaal mis zijn.

Na het inrichten van de wisselzones op het gemak de boel verkend en de normale voorbereidingen getroffen. Er was bij mij geen spoor van zenuwachtigheid aanwezig wat ik op zich wel jammer vond om mee te maken. Klinkt wellicht gek, je zou dan denken dat een optimalere voorbereiding op de wedstrijd-dag dan niet zou kunnen. Toch heb ik een vorm van zenuwen en wedstrijdspanning nodig om een 100% 'zin' te hebben. Vandaag zou natuurlijk met name in het teken staan van controle huidige wedstrijdvorm (volgens het jaarplan), uittesten van nieuw materiaal en een harde training ervan maken.
Aan de andere kant is het wel weer goed om te ervaren dat door de vele starts die ik het afgelopen zwemseizoen heb gedaan, een dosis zelfvertrouwen is gekomen en een klein beetje twijfel/onzekerheid is weggenomen (wat op zich iedere topsporter altijd wel heeft). Of ik hiermee tevreden ben, moet ik nog even laten bezinken, wellicht hoort het er gewoon bij.

Ok, dan de wedstrijd zelf.
Zwemmen in een zwembad, 5 personen in de baan en omdat ik Felix 's middags wilde begeleiden had ik gevraagd om een aantal series eerder te mogen starten. Dat dit gepaard gaat met het zwemmen tussen minder snelle zwemmers mag duidelijk zijn.
Ondanks dat wilde ik toch graag in de buurt van de 7 minuten zwemmen en met 7'08 en al slalommend tussen de andere atleten door is dat prima gelukt. Het zwemmen voelde ook goed aan, prima tevreden over het eerste onderdeel.

De wissel was supersnel, sneller dan anders en dat kwam omdat ik voor het eerst (! jawel, na bijna 30 jaar) de schoenen vooraf op de fiets heb geplaatst. Nu heb ik sinds een paar weken ook nieuwe schoenen (review volgt) en daarmee was het instappen ook een stuk makkelijker dan met de vorige wedstrijdschoen.
Uiteraard ook super tevreden over de wissel. Paar kleine details ontdekt, die prima kunnen weggepoetst voor de volgende wedstrijd (NK Olympic Distance - Didam).

Het fietsen voelde wat moeizaam aan. Op zich was de snelheid redelijk, maar zeker niet hoog genoeg. Op de een of andere manier kon ik niet voldoende power leveren. Het materiaal voelde allemaal prima aan, schoenen functioneerde goed en ik zat mooi hoog in de hartslag die ook prima kon worden vastgehouden. Uiteindelijk denk ik dat ik hier een minuut of 2 heb laten liggen en dat is best veel.
Aan het eind van de eerste ronde ook nog de bidon verloren, dat baarde mij een klein beetje zorgen omdat ik dus geen drinken meer had (om de energie maakte ik mij minder zorgen). Dit betekent overigens wel dat de Tacx Deva die ik speciaal voor op het stuur heb aangeschaft nog een vorm van aandacht nodig heeft. Misschien dat ik middels een tiewrap de klemming wat kan verhogen nog.
In de tweede ronde nog even moeten inhouden vanwege een ernstig ongeval. De ambulance had een groot deel van de weg geblokkeerd, waardoor er langzaam aan gereden moest worden. Uiteraard zit je er heel even bij stil en ik hoop dat het met de atleet in kwestie weer goed gaat!

De wissel naar het lopen ging goed. Vanwege het verlies van de bidon nog wel even een kleine bidon met water meegepakt om in het eerste deel op te drinken. Deze kon ik echter niet goed in het pak kwijt en heb deze aan de voorkant onder de schouderstrap moeten steken. Geen ideale plek maar in ieder geval wat vocht mee voor de eerste ronde.

Het lopen voelde heel degelijk aan, nog (lange!) niet op een goed tempo, daar zal ik nog meer tijd voor nodig hebben. Ik kon in ieder geval een hoge hartslag goed aan en het bijbehorende tempo moet dan maar komen met de tijd.

Al met al een prima trainings-wedstrijd gedraaid. Geen grote fouten gemaakt en heel stabiel de onderdelen kunnen afwikkelen.
Van daaruit de nodige input kunnen krijgen waar ik de komende maanden aan zal gaan werken.

Fietsroute


Looproute
Nieuwsbrief
Geen artikel missen?
Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. Het is gratis, je kunt je te allen tijde ervoor afmelden (en weer aanmelden), verschijnt 1x per 2 weken en bevat een selectie van nieuwe of aangepaste artikelen die geschikt genoeg zijn voor de nieuwsbrief.