Chris Kouwenhoven


2XU - Recovery Compression Long Sleeve Top Crew Neck
Eigenschappen van dit product

Voor alle eigenschappen van dit product verwijs ik naar de website van 2XU, maker van dit product.

De belangrijkste eigenschappen voor mij zijn:
- bijdragen aan het afvoeren van afvalstoffen voor een sneller herstel.

Ervaring met dit product

22 juni 2017
Het shirt is inmiddels geruime tijd in mijn bezit en gekocht in navolging van de recovery broek van 2XU.

Het shirt laat zich onder normale omstandigheden, dus bijvoorbeeld niet nat door zweet of badwater, prima zelfstandig aantrekken. Zorg ervoor dat je bij het aantrekken van de armen de naad gelijk op de goede plek hebt zitten. Als de armen eenmaal zijn gedaan is het lastig om het een richting op te draaien. Het deel voor de romp moet je met beleid naar onderen toe trekken. Het vergt enige oefening maar dan gaat het behoorlijk makkelijk.

Bij natte omstandigheden is het sowieso al lastig om de armen aan te krijgen en bij het over de romp heen doen heb je waarschijnlijk wel wat hulp nodig.

Volgens de maattabel heb ik maat S nodig en deze zit uitstekend. Armen zijn niet te kort en de romp zit erg prettig. Wel heb ik wat ruimte over bij de bovenarmen. Het shirt is voornamelijk bedoeld voor zwemmers en die zijn uiteraard een stuk groter in de armen en romp.
Nu is voor mij vooral de romp van belang voor het afvoeren van afvalstoffen samen met de onderarmen en schouders. Op die plekken merk ik de meeste verzuring na een training.

31 mei 2022
Als reserve en ook om te kunnen blijven dragen als er 1 in de was zit heb ik een tweede aangeschaft. Dezelfde maat, het type-nummer is wel veranderd naar MA4466a. Wat de verschillen zijn heb ik nog niet kunnen terugvinden en naar mijn idee zijn die (als ze er zijn) marginaal. Zoals hierboven beschreven geldt voor deze variant nog steeds.

Links

- 2XU - Recovery Compression Long Sleeve Top, maker van het product.


Nieuwsbrief
Geen artikel missen?
Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. Het is gratis, je kunt je te allen tijde ervoor afmelden (en weer aanmelden), verschijnt 1x per 2 weken en bevat een selectie van nieuwe of aangepaste artikelen die geschikt genoeg zijn voor de nieuwsbrief.
Advertentie