Chris Kouwenhoven


4e Nijboer Triathlon - Luttenberg - 2018

Begindatum: 2018-06-03
Begintijd: 11:00:00
Einddatum: 2018-06-03
Eindtijd: 13:20:00
Locatie: Sportpark De Achterberg
Adres: Heuvelweg
Huisnummer: 38
Postcode: 8105 SZ
Plaats: Luttenberg
Gemeente: Raalte
Provincie: Overijssel
Land: Nederland

Informatie

- Website organisatie
- Facebook Nijboer Triathlon Luttenberg
- Wedstrijdverslag 3e Nijboer Triathlon 11 juni 2017

Deze wedstrijd stond gepland als 2e mogelijkheid om mij te plaatsen voor het Europees Kampioenschap. Dit doel is als het goed is behaald met de Triathlon van Hengelo vorige week en kan ik deze wedstrijd gaan zien als een stukje extra zekerheid voor plaatsing en als een zware training.

- Start-tijd: 11.00
- Startnummer: 95
- Heat: 4
- Zwembad baan: 5
- Zwemmen badmuts: wit

- Uitslag

Wedstrijdverslag

10 juni 2018
Met de belofte dat de kwalificatie op zak was voor het EK had ik de week ervoor de normale trainingsarbeid opgepakt en niet zozeer getaperd voor deze wedstrijd. Ik ging er naartoe om er een goede zware training van te maken. De motivatie was dan ook als zodanig en heb zonder vorm van zenuwen de voorbereiding gedaan. Niet erg in dit geval en ik voelde mij daar eigenlijk wel goed bij.
Aangezien ik vorig jaar deze wedstrijd ook al had gedaan en er niets aan het parcours is gewijzigd hoefde ik niet heel veel meer te ontdekken. Auto parkeren, even inschrijven, terug naar de auto en spullen ophalen, parc fermée inrichten en vervolgens wachten tot de startserie aan de beurt was.

Het zwemmen ging behoorlijk goed, hoewel ik wel de idee heb dat onze banenteller zich heeft vergist. Inclusief stukje naar de mat lopen en dan 15'24 in de uitslag terugzien is niet wat ik gewend ben, zo voelde het ook absoluut niet aan.

De wissel naar het fietsen ging niet zo best, erg aan het knoeien geweest met de bril die ik tenslotte in de kist terug heb gegooid en niet gedragen. De schoenen wederom op de fiets bevestigd, dat is vanaf nu toch echt wel de standaard en dat ging prima wederom.

Het fietsen zelf ging goed. Gekozen om met zowel 60mm voor als achter te gaan rijden (geen Disc). Met 4 rondes dus ook 4x een korte klim en aangezien ik tegenwoordig met 1 voorblad (een 54) rij moest ik met het kleinste verzet achter (23) de klim op. Was op zich prima te doen. Wellicht dat ik bij een volgende wedstrijd waar een klimmetje in zit als kleinste verzet een 25 achter monteer want nu was de hersteltijd bovenop net even langer dan ik wilde.

De tweede wissel was niet uitmuntend snel, nogal aan het rommelen met de veters. Hoewel een snelsluiter en ik al veel wedstrijden met deze schoenen heb gedaan, lijkt een aanpassing nog wel nodig om hier en daar een gaatje over te slaan in het middendeel.

Lopen ging in ieder geval een stuk beter dan de week ervoor. Tempo was goed genoeg en er vooral tevreden over dat het gekozen tempo ook volgehouden kon worden. Nog een leuk gevecht in de laatste ronde gehad met een atleet wat ik helaas in de sprint moest afleggen maar waar hij mij nog wel bedankte voor het op sleeptouw nemen.

Ben tevreden over deze wedstrijd. In vergelijking met dezelfde wedstrijd vorig jaar heb ik het wat beter gedaan, kortom progressie is nog steeds aanwezig.

Zwemmen

40 banen, 1000 meter in het buitenbad van zwembad “t’ Siel”

Fietsen

4 ronden van 10 km

Lopen

4 ronden van 2,5 km


Reacties

Er zijn nog geen reacties.
Wees de eerste die een reactie achterlaat!

Reactie toevoegen

Titel:

Tekst:
Nieuwsbrief
Geen artikel missen?
Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. Het is gratis, je kunt je te allen tijde ervoor afmelden (en weer aanmelden), verschijnt 1x per 2 weken en bevat een selectie van nieuwe of aangepaste artikelen die geschikt genoeg zijn voor de nieuwsbrief.