Chris Kouwenhoven


Lopen - Rondje Nederland - 10km

Begindatum: 2018-03-18
Begintijd: 13:45:00
Einddatum: 2018-03-18
Eindtijd: 14:30:00
Locatie: Nederlands Openluchtmuseum
Adres: Hoeferlaan
Huisnummer: 4
Postcode: 6816 SG
Plaats: Arnhem
Gemeente: Arnhem
Provincie: Gelderland
Land: Nederland

Informatie

- Website organisatie Ciko'66
- Starttijd 10 kilometer: 13.45 uur

Wedstrijdverslag

23 maart 2018
Inmiddels 5 dagen na het evenement en ik ben herstellende van een enkel blessure. Kortom, de wedstrijd is helaas niet goed gegaan. Sterker nog, ik heb een DNF achter mijn naam staan en dat is al lang niet meer voor gekomen.

De dag zelf begon koud en dan is het lastig om te bepalen hoe je de warming-up gaat doen en wanneer je het startvak in gaat en vervolgens de race gaat opbouwen.
Ik heb ervoor gekozen om relatief lang de beschutting van het complex op te zoeken, een half uur van tevoren een rustige warming-up te doen en dan een minuut of 10 voor de start het startvak op te zoeken.
De keuze voor schoenen was gevallen op de oude wedstrijdschoenen omdat de nieuwe nog niet voldoende zijn ingelopen. De nieuwe trainingsschoenen waren nog niet betrouwbaar genoeg om blaarvrij te lopen en de oude trainingsschoenen zijn inmiddels richting het archief gegaan.
Deze keuze bleek prima te zijn.
Verdere kledingkeuze: Herzog compressie-tubes - Sportul Beenwarmers - Sportful Base Layer met lange mouwen - 2XU compressie trisuit - Sportful Anakonda Windstopper - Muts - Dunne Handschoenen.

Mijn startserie was niet heel erg druk en het lukte om vooraan te starten, zodat ik direct mijn eigen tempo kon opzoeken. Het eerste deel ging relatief naar beneden en daarna zou een lange klim volgen. Ervoor gekozen om de eerste 2 kilometer in ieder geval beheerst te starten en te gebruiken als verlengde warming-up en dat is prima gegaan. Na 2 kilometer voelde ik mijzelf in een goed ritme komen en heb een lichte versnelling naar iets onder wedstrijd-tempo gemaakt.

Inmiddels had ik ook geconstateerd dat het parcours verre van ideaal voor mijn eeuwige blessure was en dat ik vooral voorzichtig moest blijven lopen, tenslotte stond er niets op het spel en kon het alleen maar fout gaan. Het deel door het bos en onverhard deed ik dan ook relatief rustig aan en op de verharde delen zette ik dan weer het wedstrijd-tempo in.

Met het ingaan van de tweede ronde kon ik helaas niet zien wat de tussentijd was, maar voor het gevoel ging het erg goed, kon ik het hoge tempo nog prima aan en besloot in ieder geval een versnelling in te zetten. Dat verliep uitstekend tot het 6,5 km punt waar ik een achterblijver moest inhalen precies op een punt waar het bospad enorm was uitgesleten door bandensporen en ik heel hard mijn voet verzwikte. Half voorover vallend kon ik afremmen en voorkom een val, maar het kwaad voor de enkel was inmiddels gebeurd.

Even op adem komen, stukje wandelen en aanvoelen of het lopen op een rustig tempo nog kon doorgaan. Dat voelde uiteindelijk niet vertrouwd en ben ik de laatste kilometers binnendoor naar de finish gegaan en direct de EHBO opgezocht. Koelen, steunverband en vervolgens naar de auto om richting huis te gaan om van daaruit het herstel in te gaan.

Achteraf nog even de tussentijd op de 5km opgevraagd en deze vond ik helemaal niet tegenvallen gezien het parcours en de temperatuur. Dat geeft wel dusdanig vertrouwen dat mijn lopen inmiddels weer aardig op niveau gaat komen. Hopen dat deze terugval niet al teveel verlies oplevert.

Het parcoursReacties

Er zijn nog geen reacties.
Wees de eerste die een reactie achterlaat!

Reactie toevoegen

Titel:

Tekst:
Nieuwsbrief
Geen artikel missen?
Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. Het is gratis, je kunt je te allen tijde ervoor afmelden (en weer aanmelden), verschijnt 1x per 2 weken en bevat een selectie van nieuwe of aangepaste artikelen die geschikt genoeg zijn voor de nieuwsbrief.