Chris Kouwenhoven


Herzog - Pro Compression Tube
Eigenschappen van dit product

Voor alle eigenschappen van dit product verwijs ik naar de website van Herzog - PRO Compressie Tubes, maker van dit product.

De belangrijkste eigenschappen voor mij zijn:
- bijdragen aan het afvoeren van afvalstoffen tijdens de wedstrijd.
- bijdragen aan het verminderen van spierbewegingen waardoor de beweging efficienter wordt en minder vermoeidheid en pijn oplevert.

Ervaring met dit product

22 juni 2017
Dit product ben ik tegengekomen op de Triathlonbeurs op de stand van Herzog waar ook het opmeten mogelijk was. De tubes van 2XU die ik tot en met vorig jaar heb gedragen begonnen te slijten en over Herzog had ik ook goede berichten gehoord.
Naast het uitstekend te zijn geholpen voelen de sokken lekker aan. Ze zijn aanzienlijk langer dan die van 2XU waardoor ik het gevoel heb dat het verdrijven van de afvalstoffen nog effectiever zal zijn.
Het aantrekken is, zoals het hoort, lastig. Wat dat betreft voldoende de tijd nemen in de wisselzone om ze vooraf aan te trekken. Deze sokken zijn dan ook vooral bedoeld om te gaan gebruiken in wedstrijden.

Ik heb de sokken een aantal keren met trainingen gebruikt en ze bevallen tot nu toe uitstekend. Helaas heb ik nog ervaring tijdens een wedstrijd. De eerste wedstrijd in Luttenberg was zwemmen zonder wetsuit en dan zijn tubes niet toegestaan. Heel even heb ik eraan gedacht om ze aan te trekken ná het zwemmen, maar uiteindelijk besloten om dit niet te doen en de benen te testen zónder.

Ik heb gekozen voor oranje omdat dit wellicht mooi gaat passen bij het Nationale Trisuit die ik op het WK ga dragen. Wellicht ga ik de komende tijd erop trainen om ze ná het zwemmen zonder wetsuit alsnog aan te trekken, want ik geloof wel dat ik er veel baat bij zal hebben.

Links

- Herzog - Pro Compression Tubes, maker van het product
- Herzog - Pro Compression Tubes, mijn leverancier van het product
- YouTube kanaal van Herzog Medical, voor instructievideo's over het opmeten, aantrekken en uittrekken.


Nieuwsbrief
Geen artikel missen?
Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. Het is gratis, je kunt je te allen tijde ervoor afmelden (en weer aanmelden), verschijnt 1x per 2 weken en bevat een selectie van nieuwe of aangepaste artikelen die geschikt genoeg zijn voor de nieuwsbrief.
Advertentie