Chris Kouwenhoven


Sportful - Pista - Jersey - Long Sleeve
Eigenschappen van dit product

Voor alle eigenschappen van dit product verwijs ik naar de website van Sportful, maker van dit product.

De belangrijkste eigenschappen voor mij zijn:
- comfortabel
- ademend
- licht
- niet te warm
- opbergvakken

Ervaring met dit product

14 februari 2018
In de winter van 2017-2018 heb ik deze Pista Long Sleeve Jersey van Sportful, artikelnummer 1101744, maat S en in de kleur zwart-rood-wit aangeschaft. Inmiddels de nodige ervaring met Sportful en met name de korte mouw van het type Giro en het type Crank. Deze lange mouw is dan vooral bedoeld als een extra variant waarbij de lange mouw van pas kan komen.

Inmiddels een aantal keren gedragen op de rollerbank en tijdens looptrainingen en zoals ik inmiddels gewend ben van Sportful bevalt ook dit product uitstekend.

Tijdens de iets warmere trainingen op de rollerbank is hij perfect tijdens de warming-up en cooling-down. Tijdens de kern van de training droogt hij snel en voldoende op en trekt bij de cooling-down over het natte en bezwete lichaam goed aan. Het geeft net dat beetje extra bedekking om niet af te koelen en tevens niet al te snel warm aan te voelen. Warming-up is uiteraard bedoeld om warm te worden, maar dat geldt vooral voor de kerntemperatuur van het lichaam en de motor-units, niet voor de huid!

Tijdens de koudere trainingen op de rollerbank is hij ook heel goed geschikt om tijdens de kern van de training te dragen. In combinatie met een (thermo) ondershirt blijft hij uitstekend zitten en ademt prima.

Met looptraining gebruik ik hem vooral tijdens de langere duurtrainingen waarbij de 3 zakken op de achterkant ideaal zijn om gels in mee te nemen, de lege gelzakjes in achter te laten om thuis weg te gooien. Eventueel handschoenen, haarband of muts zijn goed op te bergen. Vooral ideaal ervaring ik dan het kleine zakje met rits aan de achterkant waar je de huis of auto/camper sleutel in kan achterlaten. Geen gedoe met de sleutel in je schoenveter rijgen of het onhandige zakje van de loopbroek te moeten gebruiken.
De uiteinde van de mouwen zijn wel relatief strak. Als je graag je mouwen wilt opstropen tijdens het lopen dan wil dat op zich wel, echter ze zitten dan wel vrij strak rond je bovenarm en ze willen wat minder makkelijk naar beneden.


Reacties

Er zijn nog geen reacties.
Wees de eerste die een reactie achterlaat!

Reactie toevoegen

Titel:

Tekst:
Nieuwsbrief
Geen artikel missen?
Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. Het is gratis, je kunt je te allen tijde ervoor afmelden (en weer aanmelden), verschijnt 1x per 2 weken en bevat een selectie van nieuwe of aangepaste artikelen die geschikt genoeg zijn voor de nieuwsbrief.
Advertentie