Chris Kouwenhoven


01 maart 2018 - WK Baanwielrennen - Apeldoorn
Het uitje

15 maart 2018
Tijdens de voorjaarsvakantie zijn we naar het WK Baanwielrennen in Apeldoorn geweest. Het programma zou om 14.30 starten en om een parkeerplaatsje te hebben en eventueel nog wat te shoppen zijn we lekker op tijd afgereisd en rustig aan die kant op gereden.

De locatie was prima te vinden en het parkeren op een nabij gelegen grasstrook was goed geregeld. Bij binnenkomst echter kregen we te horen dat er geen zelf meegenomen eten en drinken was toegestaan, zelfs niet je bidon met water!
Kortom, dat viel natuurlijk tegen en is eigenlijk te stom voor woorden. Dat je hele lunches/diners enzovoort niet toestaan kan ik nog wel mee inkomen, maar je bidon met water en eventueel wat mueslirepen moet wel kunnen.

Etenswaren dus weer terug gebracht naar de auto en vervolgens naar binnen. Boven waren een aantal stands met kleding en ook mijn (inmiddels en huidige) favoriete merk Sportful was aanwezig in hele goedkope prijzen. De aanwezige modellen waren wellicht overjarig, maar dat maakt mij helemaal niets uit.
Een half uur later en 2 plastic zakken vol kon ik richting de tribune gaan en hebben we daar van de wedstrijden kunnen genieten.

Helaas was er op die dag geen medaille voor een Nederlander, dus geen Wilhelmus maar dat mocht de pret ook niet heel erg drukken. Ik kom er vooral voor de beleving van de sport zelf en niet persé voor het Oranjegevoel.

Buiten de wedstrijden om was er niet heel veel vermaak. De nodige stands waar koffie en een versnapering (tegen horeca prijzen) en in een andere zaal kon je een aantal experiences ondergaan: Meten wat je volleybal-smash-snelheid was (meter was helaas stuk), met een WattBike zien wat je maximale vermogen is, stoeltjes waarin je computergestuurd kan racen met een Formule1 wagen (populair bij kinderen).
Tenslotte nog de eerder genoemde stands met kleding.
Kortom, de tijd tussen het middagprogramma (welke stopte om 16.45 uur) en het avondprogramma (welke startte om 18.30 uur) moest je vooral zelf zien door te komen. Gelukkig werd de baan gebruikt voor trainingen en kon je daar nog wat momenten van genieten.

Ik vind het hartstikke leuk om zo eens in de zoveel tijd zo'n evenement bij te wonen. Uiteraard vind ik het veel leuker om zelf op de baan te rijden of uiteraard zelf mee te doen aan een WK evenement.

De organisatie rondom het evenement is wel heel erg gericht om commercie, sponsors, partners enzovoort. Wat wel ontzettend goed is, is dat er tijdens de diverse wedstrijden wordt uitgelegd hoe deze in elkaar steekt en waar je op moet letten. Vooral voor mensen die het niet regelmatig volgen en van regels of strategie op de hoogte zijn meer dan welkom.


Reacties

Er zijn nog geen reacties.
Wees de eerste die een reactie achterlaat!

Reactie toevoegen

Titel:

Tekst:
Nieuwsbrief
Geen artikel missen?
Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. Het is gratis, je kunt je te allen tijde ervoor afmelden (en weer aanmelden), verschijnt 1x per 2 weken en bevat een selectie van nieuwe of aangepaste artikelen die geschikt genoeg zijn voor de nieuwsbrief.
Advertentie