Chris Kouwenhoven


Tacx - i-Flow T2250
Eigenschappen van dit product

Voor alle eigenschappen van dit product verwijs ik naar de website van de leverancier Tacx (pdf)

De voor mij belangrijkste eigenschappen:
- Wattage zichtbaar instelbaar door middel van getallen
- Betrouwbaar
- Makkelijk in gebruik

Ervaring met dit product

16 juni 2018
Inmiddels ben ik niet meer in het bezit van dit apparaat, het is verkocht en daarvoor in de plaats is de Tacx Flux gekomen.
De i-Flow heb ik echter jaren lang met enorm veel plezier gehad. Hij is enorm betrouwbaar zolang de band op de juiste en dezelfde druk wordt gehouden. In mijn geval heb ik altijd 8 bar aangehouden. Het niet op dezelfde hoeveelheid bars houden kan invloed hebben op de gemeten weerstand. Bij een veel te lage druk kan de band zelfs gaan doorslippen op de roller.

De trainer had ik via een usb-kabel verbonden met de laptop en deze werd bestuurd door Tacx Trainer Software. Hiermee kun je eenvoudig via de pc of laptop de wattage per 10 Watt omhoog of omlaag brengen. De training kun je na afloop opslaan. Als je een zelfde training vaker hebt gedaan, dan kun je deze onderling met elkaar vergelijken. Kortom, het gebruik van de Tacx Trainer Software in combinatie met deze i-Flow T2250 is ten zeerste aan te raden.

In het begin van de trainer maakte ik gebruik van oude buitenbandjes waarmee niet meer op straat viel te fietsen. De bedoeling was om deze dan helemaal af te rijden op de rollerbank. Helaas bleek dat niet het geval. Door de hogere temperatuur is de kans op lekrijden hoger, ja zelfs op de rollerbank, en zeker als de bandjes al wat versleten waren. Kortom, eerder dan gepland door een lekke band moest ik uiteindelijk naar een andere mogelijkheid zoeken.
Deze vond ik in de Tacx Trainer Tyre die speciaal ontwikkeld is hiervoor. Over deze band bestaat een apart artikel waarin je mijn ervaringen kunt lezen.

Uiteindelijk heb ik ook voor een apart wiel gekozen waar de Tacx Trainer Tyre omheen zat, zodat het een kwestie was van wiel verwisselen en vervolgens de fiets plaatsen. In het begin is het vast een beetje uitproberen wat de beste methode voor je is, dat went vanzelf.

De trainer had bij mij een vaste positie in de schuur (pain-cave), waardoor hij ook niet hoefde te worden opgeklapt. Het opklappen om hem ruimte besparend weg te zetten is overigens een fluitje van een cent. Kwestie van handel indrukken en inklappen. Zie de foto-set wat vervolgens het op te bergen formaat is.

Onderhoud heb ik eigenlijk nooit hoeven te plegen. Het enige wat ooit vervangen is, is de kabel van de motor naar de unit. Dit bleek gelukkig een eenvoudige kabel te zijn, vergelijkbaar met een telefoonkabel.


Reacties

Er zijn nog geen reacties.
Wees de eerste die een reactie achterlaat!

Reactie toevoegen

Titel:

Tekst:
Nieuwsbrief
Geen artikel missen?
Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. Het is gratis, je kunt je te allen tijde ervoor afmelden (en weer aanmelden), verschijnt 1x per 2 weken en bevat een selectie van nieuwe of aangepaste artikelen die geschikt genoeg zijn voor de nieuwsbrief.
Advertentie