Chris Kouwenhoven


Tacx - Trainer tyre race

Meer informatie

- Tacx
- Trainer tyre race
- 23-622 (700x23c)
- voor indoor training
- website leverancier

Historie

In de winter 2015-2016 was mijn oude setup niet meer toereikend en ben ik gaan kijken voor specifiek trainingsmateriaal voor op de rollerbank.

Ik kwam een aanbieding tegen waarbij een achterwiel, binnenband en buitenband als pakket werd aangeboden.

Ervaring met deze buitenband

Bij het uitpakken merk je direct dat dit een band is voor indoor gebruik en zeer robuust moet zijn. In tegenstelling tot (wedstrijd-) bandjes heb je een flink stuk rubber in je handen. Het voelt robuust en daardoor voelt het betrouwbaar.

Het assembleren van de buitenband gaat moeizaam. Met alleen mijn duimen lukte het sowieso niet. Vervolgens gebruik ik vaseline (boter werkt ook) om het makkelijker te laten glijden (vergeet het later niet weg te halen, want je remblokken hebben dan geen effect meer op die plek). Helaas was ook dat niet afdoende en heb dus bandenlichters moeten gebruiken om het laatste stukje erover te wippen.

Na 2 trainings-sessies helaas lek gereden. Dit was gelukkig niet de schuld van deze buitenband. Wel was het nodig om de band te demonteren en opnieuw te assembleren. Ook nu was dit een behoorlijke klus.

Inmiddels heb ik er al aardig wat trainingen opzitten. De slijtage is minimaal. Hij loopt prima. Volgens mij minder geluid dan een (oud) trainingsbandje. Dit kan ik niet helemaal beoordelen omdat ik eigenlijk altijd met een koptelefoon op rij.

Kortom, zeer tevreden over dit bandje en kan het zeker aanraden.

Advertentie