Chris Kouwenhoven


Tacx - Trainer tyre race

Meer informatie

- Tacx
- Trainer tyre race
- 23-622 (700x23c)
- Race 28 T1390
- voor indoor training
- website leverancier

Historie

In de winter 2015-2016 was mijn oude setup niet meer toereikend en ben ik gaan kijken voor specifiek trainingsmateriaal voor op de rollerbank.

Ik kwam een aanbieding tegen waarbij een achterwiel, binnenband en buitenband als pakket werd aangeboden.

Ervaring met deze buitenband

Bij het uitpakken merk je direct dat dit een band is voor indoor gebruik en zeer robuust moet zijn. In tegenstelling tot (wedstrijd-) bandjes heb je een flink stuk rubber in je handen. Het voelt robuust en daardoor voelt het betrouwbaar.

Het assembleren van de buitenband gaat moeizaam. Met alleen mijn duimen lukte het sowieso niet. Vervolgens gebruik ik vaseline (boter werkt ook) om het makkelijker te laten glijden (vergeet het later niet weg te halen, want je remblokken hebben dan geen effect meer op die plek). Helaas was ook dat niet afdoende en heb dus bandenlichters moeten gebruiken om het laatste stukje erover te wippen.

Na 2 trainings-sessies helaas lek gereden. Dit was gelukkig niet de schuld van deze buitenband. Wel was het nodig om de band te demonteren en opnieuw te assembleren. Ook nu was dit een behoorlijke klus.

Inmiddels heb ik er al aardig wat trainingen opzitten. De slijtage is minimaal. Hij loopt prima. Volgens mij minder geluid dan een (oud) trainingsbandje. Dit kan ik niet helemaal beoordelen omdat ik eigenlijk altijd met een koptelefoon op rij.

Kortom, zeer tevreden over dit bandje en kan het zeker aanraden.

maart 2018

Met de komst van de nieuwe trainer: Tacx Flux welke een Direct Drive variant is, ben ik afgestapt van deze Trainer Tyre op de Tacx -Flow T2250.
Vanaf het begin dat ik de band hebt gebruikt heeft hij zich perfect gehouden. Ik heb vele uren op de roller doorgebracht maar van slijtage is nog nauwelijks sprake.
Wel zit er logischerwijs allerlei aanslag op en is wellicht niet meer schoon te krijgen, maar ik denk ook niet dat dat de bedoeling is van deze band.
Mocht je zoeken naar een specifieke buitenband dan is deze van hoge kwaliteit. Wel vind ik het jammer dat hij maar 1 kleur komt en dan nog wel blauw. Ik begrijp dat je daarmee heel duidelijk een speciale band hebt en er dus niet mee buiten moet gaan rijden.
In mijn geval had ik er een speciaal achterwiel voor, die ik altijd op dezelfde plek hang in de schuur en daarmee maak je het voor jezelf ook duidelijk genoeg.


Reacties

Er zijn nog geen reacties.
Wees de eerste die een reactie achterlaat!

Reactie toevoegen

Titel:

Tekst:
Nieuwsbrief
Geen artikel missen?
Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. Het is gratis, je kunt je te allen tijde ervoor afmelden (en weer aanmelden), verschijnt 1x per 2 weken en bevat een selectie van nieuwe of aangepaste artikelen die geschikt genoeg zijn voor de nieuwsbrief.