Chris Kouwenhoven


Polar - T31
Eigenschappen van dit product

Voor alle eigenschappen verwijs ik naar de website van Polar T31 borstband.

De belangrijkste eigenschappen voor mij:
- betrouwbaar
- comfortabel
- licht

Ervaring met dit product

17 juni 2018
De borstband heb ik inmiddels verkocht, samen met de Tacx i-Flow T2250 waar ik hem hoofdzakelijk voor heb gebruikt.

Voorheen heb ik ook een Polar hartslagmeter gehad waar hij uitstekend mee heeft samengewerkt. Later overgestapt naar een TomTom hartslagmeter, echter deze was niet compatibel met de Polar T31.
De Tacx echter werkte uitstekend hiermee samen en dus werd de borstband uiteindelijk uitsluitend daarmee gebruikt.

Ik heb hem jarenlang kunnen gebruiken en hij is altijd betrouwbaar geweest. Batterij hoefde nooit vervangen te worden, schoonmaken was ontzettend eenvoudig en ook het elastiek van de borstband bleef lange tijd goed. Uiteindelijk gaat de rek er wel een beetje uit, maar omdat hij prima verstelbaar is was dat geen enkel probleem.

De borstband met de elektroden vond ik wel wat stuk, zeker in vergelijk met die van de TomTom. Op de rollerbank betekende dat bij het goed diep zitten dat hij niet altijd zorgvuldig op de plek bleef zitten. Een kwestie van een beetje verschuiven lostte dat op. Het bereik van de elektroden is dusdanig groot dat dit geen probleem was.
Ik heb hem ook een paar keer op de rug gehad, de meting gaat prima, echter de afstand tot de Tacx unit waar de communicatie plaats vond bleek in mijn setup net iets te ver.
Voordeel van dragen op de rug, is dat de connectie altijd aanwezig is, omdat de rug rond is bij het in aero positie zitten.


Reacties

Er zijn nog geen reacties.
Wees de eerste die een reactie achterlaat!

Reactie toevoegen

Titel:

Tekst:
Nieuwsbrief
Geen artikel missen?
Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. Het is gratis, je kunt je te allen tijde ervoor afmelden (en weer aanmelden), verschijnt 1x per 2 weken en bevat een selectie van nieuwe of aangepaste artikelen die geschikt genoeg zijn voor de nieuwsbrief.
Advertentie