Chris Kouwenhoven


Lopen - Vlinderloop - 15,2km

Begindatum: 2018-10-13
Begintijd: 11:30:00
Einddatum: 2018-10-13
Eindtijd: 12:45:00
Locatie: Sportcomplex Houten
Adres: Hefbrug
Huisnummer: 7
Postcode: 3991 LB
Plaats: Houten
Gemeente: Houten
Provincie: Utrecht
Land: Nederland

Informatie

- Website van de organisatie Loopgroep Houten
- Starttijd: 11.30 uur
- Afstand: 15,2 kilometer

Doel

Deze wedstrijd staat als meetpunt in het schema naar de halve marathon in december.
Het doel is om opbouwend te gaan lopen zoals ik ook in december wil gaan doen. Beginnen met tempo van een D1-D2 en dan afhankelijk van de omstandigheden en gevoel naar een D3+

Wedstrijdverslag

- Uitslag bij uitslagen.nl (1e plaats Heren)

14 oktober 2018
Dat was lang geleden, een 15 kilometer. Zelfs als training kan ik hem mij niet herinneren. Kortom, dat was wel even spannend. De keuze om voor een laagdrempelige wedstrijd is bijzonder goed uitgevallen. Je hebt de ruimte, kan direct het eigen tempo lopen. De start voor alle afstanden was tegelijk, dus het optrekken aan de kortere afstand is aanwezig en aan de andere kant het niet op moeten laten jagen. Uitstekende keuze.

Het was wel een warme dag. Sterker nog, een record warmte dag voor oktober, nog nooit was de temperatuur zo hoog. Afgelopen week was ook wel warm en ik heb de D3 training woensdag ook expres in de warmte gelopen met een shirt met lange mouwen om maar wat warmtestuwing na te bootsen. Dat was echter in de taperweek en helemaal niet te vergelijken met een wedstrijd. De laatste herinnering aan ineens een warmtewedstrijd afgelopen jaar was met een triathlon en dat vond ik niet plezierig. Kortom, nog een beetje extra spanning erbij. Aan mijn bioritme te zien was ook dat niet optimaal. Kortom: het trainingsschema werd aan alle kanten aan de tand gevoeld.

Volgens de prognose zou een kilometer-tijd van 4'49 haalbaar moeten zijn, echter was ik voorzichtig en ging weg op een tijd van 1:15. Aangezien het 15,2 kilometer zou zijn, zou het net iets sneller dan 5'00 op de kilometer mogen zijn vond ik.

De eerste kilometers gingen behoorlijk gunstig qua wind. Langs het water zelfs volle bak wind in de rug en de temperatuur schoot omhoog. Hoewel ik mij had voorgenomen de eerste 3 heel kalm aan te doen, schoot ook de hartslag toch omhoog. Het voelde echter prima aan en besloot mezelf 5 extra hartslagen te mogen geven vanwege de warmte. De keuze van het oude 2XU trisuit was uitstekend, het lichaam bleef heerlijk koel.
Bij de waterpost op 3,5km en 8,5km de tijd genomen om al wandelend de hele beker water leeg te drinken, op 5km en 10km een energy gel erin en dat verliep allemaal uitstekend.

De eerste 5km gingen bijzonder goed, wist mij in te houden zonder al te veel te laten liggen. Vanaf 5km de eerste versnelling geplaatst om tussen de 4'45 en 4'50 te gaan lopen en de hartslag laten oplopen. Dat week uiteraard flink af van het plan om 5'00 op de kilometer te lopen, maar ik had onderweg het gevoel gekregen dat het uitstekend ging en tenslotte zijn dit soort wedstrijden toch ook bedoeld om jezelf te testen. Vanaf 10 kilometer een tweede versnelling geplaatst en werd een beetje overmoedig. Ik had het gevoel onder de 4'45 te kunnen lopen, maar dat bleek erg tegen te vallen. Op 13km had ik ook even een momentje dat het erg zwaar aanvoelde. Toch kon ik deze minimensch met de hamer goed verdrijven en mezelf nog even opbeuren om de laatste 2km op ritme door te lopen.

Kortom, ik kan met een ontzettend tevreden gevoel terugkijken op deze dag. Trainingsschema pakt prima uit. Hoewel verre van optimaal is deze dag wel heel optimaal verlopen. Anderhalve minuut onder de vooraf geplande tijd gebleven en eigenlijk maar 1 moment onderweg waar het minder ging voor het gevoel en dit toch de kop weten te bieden.

De bovenbenen direct na het lopen deden wel zeer, maar na de recovery drank te hebben genuttigd en rustig te hebben uitgedribbeld en gewandeld was ook deze pijn snel vertrokken. Warme douche, recovery broek aan en we zijn nog even centrum van Houten in gegaan om wat te winkelen. Lekker rustig uitgewandeld en nu een dag later voelen de benen uitstekend aan.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.
Wees de eerste die een reactie achterlaat!

Reactie toevoegen

Titel:

Tekst:
Nieuwsbrief
Geen artikel missen?
Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. Het is gratis, je kunt je te allen tijde ervoor afmelden (en weer aanmelden), verschijnt 1x per 2 weken en bevat een selectie van nieuwe of aangepaste artikelen die geschikt genoeg zijn voor de nieuwsbrief.
Advertentie