Chris Kouwenhoven


2XU - Compression - Calf Guards
Eigenschappen van dit product

Voor alle eigenschappen van dit product verwijs ik naar de website van 2XU- Compression Calf Guards, maker van dit product.

De belangrijkste eigenschappen voor mij zijn:
- Goede pasvorm
- Compressie

Ervaring met dit product

26 december 2018
Deze sokken heb ik inmiddels een aantal jaren in het bezit, echter nog geen review over geschreven. Inmiddels zijn deze vervangen door een ander merk, namelijk Herzog.

Over het merk 2XU ben ik nog steeds uitermate tevreden, zie het overzicht van producten waar ik inmiddels een artikel over heb geschreven. Deze calf guards (ook wel tubes genoemd) zijn vooral bedoeld voor Triathlons. Tijdens het zwemonderdeel mag je namelijk geen bedekking op de voeten hebben en zijn compressie kousen mét voeten dus uit den boze. Als alternatief bestaat er dan om calf guards te gebruiken. Voor de volledigheid, deze zijn alleen toegestaan als er ook met een wetsuit mag worden gezwommen.

De eerste paar wedstrijden was er voldoende compressie aanwezig naar mijn zin, later merkte ik toch dat de rek erin kwam en dat vind ik van deze sokken wel een minpunt. Derhalve is mijn keuze op die van Herzog gevallen.
Wellicht de belangrijkste reden voor het wegvallen van de compressie is het materiaal wat gebruikt wordt. Bij de gewone compressiesokken én bij de tubes van Herzog is het een veel beter rekbaar soort wat beter terugveert na gebruik.

Deze sokken zijn tevens aan de korte kant voor de maat (S) waar ik ze in had gekozen. Aangezien mijn kuiten niet een enorme omvang hebben en je uiteraard zoveel mogelijk compressie wilt, was de maat S de beste keuze. Wellicht is een grotere maat langer, echter dan denk ik dat hij ook wijder is en daarmee de compressie minder wordt.

Kortom, voor de eerste periode zeker tevreden over dit product.


Reacties

Er zijn nog geen reacties.
Wees de eerste die een reactie achterlaat!

Reactie toevoegen

Titel:

Tekst:
Nieuwsbrief
Geen artikel missen?
Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. Het is gratis, je kunt je te allen tijde ervoor afmelden (en weer aanmelden), verschijnt 1x per 2 weken en bevat een selectie van nieuwe of aangepaste artikelen die geschikt genoeg zijn voor de nieuwsbrief.