Chris Kouwenhoven


Lopen - Halve marathon - Diever

Begindatum: 2019-03-30
Begintijd: 13:15:00
Einddatum: 2019-03-30
Eindtijd: 14:55:00
Locatie: Diever
Plaats: Diever
Gemeente: Westerveld
Provincie: Drenthe
Land: Nederland

Informatie

- Startnummer: 622
- Website organisatie Dieversportief
- Uitslag

Wedstrijdverslag

06 september 2019
Nog geen half jaar geleden en toch voelt het als een wedstrijd lang geleden als ik dit verslag schrijf. Details heb ik niet heel erg voor de geest meer. Op zich was het ook een (trainings-)wedstrijd waar niet al te lang bij stil gestaan hoeft te worden...
Alhoewel, deze dag heb ik toch een hele wijs les geleerd waar ik later in het seizoen op de triathlons weer profijt van heb gehad!

Na een prima halve marathon in Dronten heb ik hetzelfde trainingsschema aangehouden met een verhoging van 20%.
Op zich geen verkeerde gedachte en vooral het begin van het schema is uitstekend te doen met deze verhoging. Later echter bleken de hogere tempo's teveel verhoogd. Wellicht als training naar alleen loopwedstrijden was dit wel te doen, echter de trainingen voor het fietsen werden ook weer meer ingepland en die combinatie hebben wel een aantal keren geleidt tot inkorten van de training of extra rustdagen inlassen.

Maar goed, de zwaardere arbeid had ik gedaan en mijn fit-niveau was aanzienlijk gestegen, ik vond dat ik de lat een stuk hoger mocht leggen dan in Dronten en wilde finishen rond de 1 uur 35

De start en het eerste gedeelte van het parcours waren uitstekend. Prachtige omgeving, ik liep vooraan, had alle ruimte en mijn ritme, hartslag (misschien iets te hoog, maar het was ook wat warmer), ademhaling alles voelde prima aan.

Qua voeding had ik bedacht om iedere 5 kilometer een gel te nemen, de eerste was dus al vrij snel aan de beurt (bij de start had ik ook al een gel genomen) en deze viel niet zo erg goed. Ik dacht dat dit zou komen door de toch wat hoge hartslag in combinatie met de warmte en had verwacht dat het gevoel wel weg zou zakken in de volgende 5 kilometer.
Op 10 kilometer was de 2e gel aan de beurt en deze viel ontzettend slecht. Maagkrampen, dusdanig dat ik even een stuk moest gaan wandelen. Het gevoel zakte echter niet weg, sterker nog, sommige pijnscheuten waren dusdanig dat ik even moest stilstaan.
Op een gegeven moment zakte het wat weg en kon ik rustig aan weer wat gaan rustig hardlopen. Snelheid was ernstig gezakt en ook de hartslag wilde niet meer omhoog. Kortom, doel was om de finish te halen (zou net zo ver zijn als uitstappen) en deze deelde ik in door hardlopen met wandelen af te wisselen.

Van deze wedstrijd dus vooral een leermoment over gehouden als het gaat om voeding tijdens mijn halve marathon. Gels verdraag ik slecht en hoef ik niet zo vaak te nemen om constant te presteren. Dit heb ik toegepast in de trainingen en de wedstrijden daarna en daar ging het een heel stuk beter mee.
Reacties

Er zijn nog geen reacties.
Wees de eerste die een reactie achterlaat!

Reactie toevoegen

Titel:

Tekst:
Nieuwsbrief
Geen artikel missen?
Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. Het is gratis, je kunt je te allen tijde ervoor afmelden (en weer aanmelden), verschijnt 1x per 2 weken en bevat een selectie van nieuwe of aangepaste artikelen die geschikt genoeg zijn voor de nieuwsbrief.
Advertentie