Chris Kouwenhoven


2XU - Reflect - Compression - Tights
Eigenschappen van dit product

Voor alle eigenschappen van dit product verwijs ik naar de website van 2XU - Reflect Compression Tights, maker van dit product.

De belangrijkste eigenschappen voor mij zijn:
- compressie
- voldoende lengte
- comfortabel

Ervaring met dit product

23 februari 2019
In het najaar/winter van 2018 deze broek gekocht, was in de aanbieding toen ik op zoek ging naar geschikte lange broeken met compressie. Voorheen gebruikte ik een 3/4 met lange sokken. De broek kwam dan net over de knieën en de sokken liet ik daar dan overheen vallen om geen onbedekte gebieden te hebben.
Toch beviel dit niet helemaal, hier en daar ging het toch kruipen en qua warmte ook niet formidabel.

Deze broek voldoet wat dat betreft aan de juiste eigenschappen. Ik heb het model MA4601b in de kleur zwart-zilver en de maat LT
Voor het eerst gekozen om een groter maat te nemen dan de Size Chart aangeeft. Qua lengte zou dat ongetwijfeld beter gaan passen, echter ik had de verwachting dat daarmee ook de diameter groter zou worden en daarmee de compressie zou afnemen.
Dit laatste blijkt gelukkig niet het geval. Hij zit uitstekend (iets té lang misschien zelfs), geeft goede compressie en veel bewegingsvrijheid.
De broek heeft een touwtje waarmee je hem naar eigen voorkeur strakker of losser kan zetten. Bij mij valt hij boven de heupen en zakt daardoor al niet af en hoef ik het touwtje niet ontzettend strak te doen.

Het is geen thermische versie, hij droogt echter wel razendsnel. Ik heb hem ook tijdens een wedstrijd aan gehad, halve marathon in Dronten, waar de wegen er wat vochtig bij lagen na eerdere sneeuwval en er dus wat opspattend water aanwezig was. Hoewel de onderkant hierdoor nat werd heb ik geen last van (optrekkende) kou ervaren en zodra het droger werd, droogde de broek ook op.

Deze broek geeft ook een hoge mate van reflectie, erg handig voor de kortere dagen waarbij je uiteraard goed zichtbaar wilt en moet zijn.
Over deze broek ben ik dan ook uitermate tevreden!


Reacties

Er zijn nog geen reacties.
Wees de eerste die een reactie achterlaat!

Reactie toevoegen

Titel:

Tekst:
Nieuwsbrief
Geen artikel missen?
Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. Het is gratis, je kunt je te allen tijde ervoor afmelden (en weer aanmelden), verschijnt 1x per 2 weken en bevat een selectie van nieuwe of aangepaste artikelen die geschikt genoeg zijn voor de nieuwsbrief.
Advertentie