Chris Kouwenhoven


Clubkampioenschap 2023, deel 1 - De Grunte

Begindatum: 2022-12-17
Begintijd: 14:00:00
Einddatum: 2022-12-17
Eindtijd: 16:00:00
Locatie: Zwembad De Slag
Adres: Sportboulevard
Huisnummer: 3
Postcode: 7772 SL
Plaats: Hardenberg
Gemeente: Hardenberg
Provincie: Overijssel
Land: Nederland

Het clubkampioenschap bij De Grunte bestaat dit jaar uit 2 dagen. Eerste deel is op 17 december 2022 en tweede deel op 01 juli 2023.
Aangezien ik nog herstellende ben van de meniscus operatie mag ik geen hoge verwachtingen hebben en kies ik alleen de afstanden uit die ik leuk vind. Dat ik daarmee niet in aanmerking kom voor het klassement is prima. Ik zie het daarom vooral als de mogelijkheid om van het startblok te gaan en wellicht hier en daar toch een wat scherpere tijd neer te zetten mocht dat nodig zijn voor het aankomend NK korte baan.
- 25(m) bad
- aantal banen: 6
- in/uit zwembad: nee
- inzwemmen: 13.30 uur
- jury: 13.30 uur
- aanvang: 14.00 uur

100 meter wisselslag

De eerste start was de 100 meter wisselslag. Vooral met schoolslag been beweging moet ik voorzichtig zijn en dat heb ik ook gedaan. Overigens de andere 3 banen zijn ook niet voluit gegaan. Met een 1'30 was dit mijn traagste 100 meter wisselslag ooit.

50 meter vrije slag

Op deze afstand had ik mijn focus gelegd. Wedstrijdbroek aangetrokken en gezorgd dat ik goed in de flow zat. Met de 100 wissel gemerkt dat starten van het startblok goed zou gaan en ik wilde ongeremd gaan zwemmen. Het werd weer tijd om de 30 seconden grens te doorbreken.
Redelijk vlot van het startblok af en de onderwaterfase ging redelijk. Wel iets te diep waardoor de break-out met iets te weinig snelheid was. Keerpunt was op tijd ingezet echter de afzet was niet hard waardoor ik wat tijd verloor. Op de terugweg te vaak geademd, aantikken ging wel weer goed.
Kortom, een race met voldoende verbeterpunten weer. Jammer dat ik net op 30"00 werd afgeklokt.

100 meter vrije slag

Er zat weliswaar redelijk wat tijd tussen de 50 en deze 100 echter kon ik wel merken dat er nog behoorlijk wat verzuring aanwezig was. Dat kon ik ook zeker merken bij de 2e baan. Plan was weliswaar om de standaard race indeling te doen, wat ook lukte echter zonder de nodige 'oempf'. Met een tijd van 1'08"82 vond ik het nog meevallen.

10x50 meter vrije slag estafette

Als afsluiting van de dag nog een keer van start in een estafette. Altijd goed om een overname te trainen op zo'n moment. Een ontzettend spannende race tot de finish aan toe waarbij ons team met een paar tiende de winst wist te pakken.

Nieuwsbrief
Geen artikel missen?
Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. Het is gratis, je kunt je te allen tijde ervoor afmelden (en weer aanmelden), verschijnt 1x per 2 weken en bevat een selectie van nieuwe of aangepaste artikelen die geschikt genoeg zijn voor de nieuwsbrief.
Advertentie