Chris Kouwenhoven


NK Zwemmen 2023 - korte baan - Masters

Begindatum: 2023-02-16
Einddatum: 2023-02-19
Locatie: Sportstad Heerenveen
Adres: Abe Lenstra Boulevard
Huisnummer: 23Q
Postcode: 8448 JA
Plaats: Heerenveen
Gemeente: Heerenveen
Provincie: Friesland
Land: Nederland

Dit artikel zal als verzamelartikel gaan dienen voor het Nederlands Kampioenschap korte baan van waaruit de andere artikelen met wedstrijdinformatie te vinden zijn.

Algemeen

- Inschrijflijsten, livetiming en dergelijke zijn te vinden via de Livetiming pagina bij Mastersprint. De pagina levert directe links op naar de verschillende afstanden.
- MasterSprint.nl, de website voor alles wat met Masterszwemmen te maken heeft.
- HZ&PC Heerenveen, website van de organiserende vereniging.
- Sportstad Heerenveen, Zwembad waar het kampioenschap wordt gehouden.

16 februari 2023

- 1500(m) vrije slag

17 februari 2023

- 400(m) vrije slag
- 50(m) vrije slag

18 februari 2023

- 200(m) vrije slag

19 februari 2023

- 800(m) vrije slag
- 100(m) vrije slag

Korte samenvatting

23 februari 2023
Voor de wedstrijdverslagen (en waar aanwezig ook foto's en video materiaal), zie de afzonderlijke artikelen.
Vorig jaar mei was het laatste NK na lange tijd van afwezigheid. Na die periode kon ik redelijk doortrainen, nog wel een moment van afwezigheid door knie operatie en er gebrand om weer ouderwets snel te willen zwemmen. Voorafgaand stond ik qua medailles er niet heel gunstig voor, echter door een afmelding schoof ik weer een plekje op. Doelen had ik hoog gesteld, p.r's was het belangrijkste doel en wie weet nog een medaille mee zo links en rechts.

Na relativeren ben ik toch tevreden over hoe het is verlopen. Er is een stijgende lijn te zien in de tijden die ik zwem en zo langzaam aan ga ik weer richting pre-Corona. Ook over mijn veranderingen in techniek ben ik tevreden en met 4 medailles thuiskomen was op voorhand niet gedacht. Wel is mijn besluit dat ik op NK korte baan geen 50(m) en 100(m) meer ga zwemmen zolang er geen uitzicht is op medaille.


Nieuwsbrief
Geen artikel missen?
Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. Het is gratis, je kunt je te allen tijde ervoor afmelden (en weer aanmelden), verschijnt 1x per 2 weken en bevat een selectie van nieuwe of aangepaste artikelen die geschikt genoeg zijn voor de nieuwsbrief.
Advertentie