Chris Kouwenhoven


1500 meter - LAC deel 4

Begindatum: 2023-01-13
Begintijd: 18:00:00
Einddatum: 2023-01-13
Eindtijd: 21:00:00
Locatie: Twentebad
Adres: Lage Weide
Huisnummer: 3-5
Postcode: 7556 NA
Plaats: Hengelo
Gemeente: Hengelo
Provincie: Overijssel
Land: Nederland

- KNZB Webkalender (Programma & Uitslagen)
- Wedstrijd in pdf
- 25(m) bad
- aantal banen:
- in/uit zwembad:
- inzwemmen: 17.30 uur
- jury: 17.30 uur
- aanvang: 18.00 uur
- Programma: 9
- Serie: 3 van 4
- Baan: 5
- Start-tijd: 20.45 uur
- Uitslag

Verslag

28 februari 2023
Een aantal weken voorafgaand aan het NK korte baan vind ik het prettig om nog een keer op de lange afstand uit te komen. Meestal valt dat midden in een zwaardere trainingsperiode dus een snelle tijd hoeft niet verwacht te worden. Wel is het een goed meetmoment en kan er een laatste focus gelegd worden op wat er nog in de laatste paar weken verbeterd kan worden.

Deze wedstrijd werd vanuit De Grunte geregeld en dus met een behoorlijk aantal zwemmers richting Hengelo vertrokken. Het zou een latertje gaan worden en tevens werd verwacht dat je voor elkaar bordjes gaat draaien. Nu is het bad in Hengelo niet heel groot en was het even zoeken en regelen voordat er een plekje gevonden was. Heb mezelf gelijk een mental-note gegeven dat er rondgekeken moet gaan worden voor een vouwstoel zodat je altijd een goede zitplek voor jezelf kunt regelen.

Voorbereiding was niet optimaal door het helpen met bordjes draaien en daardoor niet het vaste ritueel kunnen uitvoeren. Daarnaast met zijn 2 in een baan en dat vind ik verre van prettig omdat je daardoor toch steeds een stukje afleiding hebt en ervoor zorgt dat er geen botsing plaats vind (niet alleen frontaal maar ook armen die tegen elkaar aan komen bij de overhaal).

De race zelf was behoorlijk vlak, echter mist er zeker nog wat snelheid. Ook het kunnen versnellen vanaf halverwege was niet mogelijk. Daarnaast merk ik dat het maken van de keerpunten tijdens de race veel vlotter moet. In de training gaat dat inmiddels behoorlijk, in de wedstrijd moet dat er nog uit gaan komen. Met een tijd van 21'37 was ik voor de periode waarin ik zit wel tevreden genoeg.

Nieuwsbrief
Geen artikel missen?
Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. Het is gratis, je kunt je te allen tijde ervoor afmelden (en weer aanmelden), verschijnt 1x per 2 weken en bevat een selectie van nieuwe of aangepaste artikelen die geschikt genoeg zijn voor de nieuwsbrief.