Chris Kouwenhoven


1500(m) vrije slag - NK Zwemmen korte baan 2023 Masters

Begindatum: 2023-02-16
Begintijd: 12:30:00
Einddatum: 2023-02-16
Eindtijd: 18:00:00
Locatie: Sportstad Heerenveen
Adres: Abe Lenstra Boulevard
Huisnummer: 23Q
Postcode: 8448 JA
Plaats: Heerenveen
Gemeente: Heerenveen
Provincie: Friesland
Land: Nederland

- KNZB Webkalender (Programma & Uitslagen)
- Wedstrijd in pdf
- LiveTiming
- Inschrijflijst
- Startlijst
- 25(m) bad
- aantal banen: 8
- in/uit zwembad: ja
- inzwemmen: 11.30 uur
- jury: 11.30 uur
- aanvang: 12.30 uur
- Sessie: 1
- Programma: 2
- Serie: 4 van 7
- Baan: 6
- Start-tijd: 13.52 uur
- Uitslag (zie 50+)

Verslag 23 februari 2023
Eerste afstand van dit NK korte baan in Heerenveen, zoals gebruikelijk de 1500 meter. Ik kan aan mijzelf steeds meer merken dat ik de lange afstand prefereer. Mijn hele mindset en voorbereiding heeft een grotere focus en de gretigheid is altijd erg hoog.
Heerenveen vanuit Bruchterveld is met de camper een uur rijden en vanochtend op tijd vertrokken om op tijd in het zwembad te zijn voor het prepareren. Ontzettend leuk weer om de andere masters te zien en uiteraard met de nodige mensen aan het kletsen geweest om vervolgens mijn voorbereiding in te duiken.

In principe als alles liep zoals het normaal loopt, dan was zilver een kwestie van goede race en geen Dis. Goud behoorde vooraf ook zeker tot de mogelijkheden. Mijn directe concullega had vorig jaar niet veel wedstrijden gezwommen en vertelde ook niet heel veel zelf te hebben kunnen trainen. Aangezien voorgaande jaren een secondespel was, besloot ik een harde wedstrijd ervan te maken en vooral in het begin op hem te racen en dan toe te slaan in het tweede deel. Helaas bleek al snel dat hij ontketend was (zwom ruim een minuut van zijn p.r. af) en moest ik vooral mijn eigen race blijven zwemmen. Wie weet, instortingsgevaar is altijd mogelijk en kon ik daar onderweg nog mee gaan spelen.

De race zelf liep verder prima naar behoren. Keurig vlak en de eindtijd van 21'04 is mijn 2e tijd ooit op deze afstand. De eerste medaille van het toernooi was ook binnen, kortom, een goed begin.

Nieuwsbrief
Geen artikel missen?
Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. Het is gratis, je kunt je te allen tijde ervoor afmelden (en weer aanmelden), verschijnt 1x per 2 weken en bevat een selectie van nieuwe of aangepaste artikelen die geschikt genoeg zijn voor de nieuwsbrief.
Advertentie