Chris Kouwenhoven


2000(m) vrije slag - LAC Steenwijk

Begindatum: 2023-02-25
Begintijd: 17:30:00
Einddatum: 2023-02-25
Eindtijd: 20:30:00
Locatie: Sportcomplex De Waterwyck
Adres: Gagelsweg
Huisnummer: 25
Postcode: 8331 CM
Plaats: Steenwijk
Gemeente: Steenwijkerland
Provincie: Overijssel
Land: Nederland

- KNZB Webkalender (Programma & Uitslagen)
- 25 meter bad
- 6 banen
- Aanvang Juryvergadering: 17.00
- Aanvang Wedstrijd: 17.30
- Programma: 15
- Serie: 2 van 2
- Baan: 1 Links
- Start-tijd: 19.55 uur

Verslag

26 februari 2023
Gisteren mijn derde 2000(m) en toevallig weer in Steenwijk.
Ik had gehoopt op een soort supercompensatie na het NK van vorig weekend wat helaas niet het geval is, wel lijkt er een stabilisatie in mijn huidige lange afstand tempo te liggen. Op zich een goed teken want dat geeft aan dat de basis prima in orde is en daar kan dan op worden verder gebouwd.
De wedstrijd zelf werd gehouden met 2 zwemmers in een baan en mijn kant was langs de lijn. Dat vind ik in ieder geval prettiger dan langs de muur. Met twee in een baan heeft zeker niet mijn voorkeur echter met dit soort wedstrijden is het gezien de doorlooptijd een uitstekende keuze. Volgens een normaal programma zou ik pas rond 22.00 moeten starten en nu was de start om ongeveer 20.00 en dat scheelt aanzienlijk voor een ochtendmens.
Voorbereiding gedaan zoals altijd en mij voorgenomen om relatief vlot weg te gaan alsof het een 1500 was en hem dan iets eerder af te laten vlakken. Dat raceplan werkte prima, ik had continue het gevoel goed in de slag te leggen en het ritme gevonden te hebben. Ook het wegdromen viel dit keer reuze mee. Wel was het gevolg van met twee zwemmen dat er iets vaker opgekeken moest worden om een potentiele botsing te vermijden. Ook had ik een mini bordje gekregen waar ik niet goed op kon aflezen waar ik onderweg in de race was qua afstand.
Vanaf 1500 vond ik mij nog steeds er goed bijliggen en ik besloot om te gaan versnellen wat erg goed aanvoelde. Op 1650 meter overkwam mij iets wat ik niet eerder in het zwembad had gevoeld en dat was een opkomende benauwdheid. De nodige flitsen door het hoofd of ik nu moest opgeven. Ik besloot om aanzienlijk in tempo te zakken om te zien of ik dat gevoel kon opvangen en laten verdwijnen wat uiteindelijk op 1850 meter gelukt was. Toen besloot ik alsnog om de versnelling in te zetten wat prima ging en er ook geen benauwdheid meer kwam.
Met een eindtijd van 28'46 een handvol seconden boven het persoonlijk record en wederom de bevestiging dat het weer de goede kant op gaat richting de pre-covid19-periode tijden. Vooral de manier waarop ik het B-raceplan heb opgepakt en onderweg deze nog richting het A-plan wist te brengen geeft mij vertrouwen. Een goede opmaat richting het open water seizoen!

Nieuwsbrief
Geen artikel missen?
Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. Het is gratis, je kunt je te allen tijde ervoor afmelden (en weer aanmelden), verschijnt 1x per 2 weken en bevat een selectie van nieuwe of aangepaste artikelen die geschikt genoeg zijn voor de nieuwsbrief.