Chris Kouwenhoven


2000(m) vrije slag

Begindatum: 2024-03-16
Begintijd: 13:30:00
Einddatum: 2024-03-16
Eindtijd: 16:00:00
Locatie: Caribabad
Adres: Bataafsekade
Huisnummer: 8
Postcode: 4204 AX
Plaats: Gorinchem
Gemeente: Gorinchem
Provincie: Zuid-Holland
Land: Nederland

- LiveTiming
- KNZB Webkalender (Programma & Uitslagen)
- 25(m) bad
- aantal banen: 6
- in/uit zwembad: ?
- inzwemmen: 13.00 uur
- jury: 13.00 uur
- aanvang: 13.30 uur

Programma 5: 2000(m) vrije slag

- Programma: 5
- Serie: 1 van 1
- Baan: 5
- Start-tijd: 15:05 uur
- Resultaat: 28'02"90

Verslag

17 maart 2024
2 kilometers worden niet veel aangeboden en volgens SwimRankings zwem ik traditiegetrouw in februari - maart deze afstand. De LAC in Overijssel was aangepast waardoor dit een aantal weken geleden niet kwam en deze in Gorinchem kwam op zijn pad. Mijn geboortestad en in het Caribabad heb ik ook de beginselen van mijn zwemmen als atleet (zwemmend redder, triathleet) gestart. Hoe leuk is het dan om daar weer eens te starten!

Kort programma, niet heel veel zwemmers en de sfeer was uitstekend. Nog wat kunnen kletsen met andere zwemmers en mij voor zover goed kunnen inwerken. Inzwembroek vergeten dus dit met de reserve wedstrijdbroek gedaan en het rare was dat tijdens het inzwemmen de smaak van het water (hier lijkt het wat meer basisch te zijn) weer helemaal terug kwam. Dat gevoel duurde gelukkig niet lang, focussen op de taak en kijken wat het horloge zegt ten opzichte van het gevoel en die leek prima in orde. Plan was om de eerste 400 meter te zoeken naar ritme en die dan met een verhoogde intensiteit vast te zetten en vast te houden. Daarnaast de onderwaterfase na het keerpunt waar ik de afgelopen maanden hard aan gewerkt heb 79 keer te kunnen laten zien.

Eerste deel van het plan ging uitstekend. Goed in het ritme, heel even gezocht naar verschil korte en lange slag en daarna een keuze gemaakt. Tussen de 800 en 1000 meter zou ik dan in ieder geval overgaan naar een iets kortere slag en als het goed is een hogere snelheid. Daar ging helaas iets mis want je ziet in de tussentijden dat ik terugval naar 42-ers per 50. Op dat moment had ik dat niet in de gaten, het voelde eigenlijk wel zoals het moest. Wat dat betreft moet ik toch voor een gewoonte gaan houden om een coach instant-feedback te laten geven door de 100m tijden door te geven. Op zich werkte deze methode voor een paar maanden geleden prima, kortere slag leverde hogere snelheid en kon ik het goed blijven volhouden. Best kans dat door de meer geintensiveerde krachttraining die ik ben gaan oppakken ik deze methode kan gaan laten vervallen en de slag zoals ik start moet blijven vasthouden tot het einde.

Verder ben ik uitstekend tevreden over de uitslag. 32 seconden onder mijn p.r. en 44 seconden onder mijn laatste 2 kilometer is een verbetering van 1,5-2 seconden per 100 en dat is ook steeds de bedoeling om op die manier progressie te maken. Als split de derde tussentijd ooit op de 1500 meter is ook prima. Volgende ontmoeting is als het goed is 12 april, LAC. Ik weet alleen nog niet welke afstanden er gezwommen kunnen worden.

Nieuwsbrief
Geen artikel missen?
Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. Het is gratis, je kunt je te allen tijde ervoor afmelden (en weer aanmelden), verschijnt 1x per 2 weken en bevat een selectie van nieuwe of aangepaste artikelen die geschikt genoeg zijn voor de nieuwsbrief.