Chris Kouwenhoven


's Heerenberg - Zwemmen - 50(m)

Begindatum: 2016-02-28
Einddatum: 2016-02-28
Locatie: Sportcentrum Laco Montferland
Plaats: s Heerenberg
Land: Nederland

Informatie

- KNZB Webkalender (Programma & Uitslagen)
- Wedstrijd in pdf
- Bepalingen in pdf

25(m) bad
Aanvang juryvergadering: 13.30
Aanvang wedstrijd: 14:00
Programma: 2

Doel EK Masters 2016

Het doel voor de EK Masters 2016 is om ervaring op te doen op deze afstand. Start, tuimelkeerpunt, indeling, voorbereiding.

Doel overig

De tijd op deze afstand is verre van scherp. Ik heb hem nu 1x gezwommen en geregistreerd staan als tussentijd van een 800(m) bij de wedstrijd in Hoogvliet.
Mocht ik hem willen gebruiken bij een ander evenement dan moet hij scherper gezet worden om in een snellere serie terecht te kunnen komen.

Resultaat

Na kort te hebben ingezwommen en een voorbereiding op de kant te hebben gedaan goed van start gegaan. De bovenbenen voelden met het starten bij het inzwemmen al teveel op spanning aan en was even bang dat dit zou resulteren in een slechte start en een gevoel van mogelijke verkramping. Dat bleef gelukkig uit en ook de start voelde goed aan. In ieder geval al een stuk verbeterd.

Eerste 25 ging naar behoren, niet ineens volle bak, gedoseert en vooral op techniek gelet.
Keerpunt te vroeg ingezet, waardoor er geen maximale afzet was en de nodige snelheid verloor
Tweede 25 wel voluit aangezet.

Tevreden over deze manier van indelen. Werken aan het keerpunt stond al op de ToDo en de start kan zeker ook beter. Daarnaast nog de nodige sprintvezels blijven trainen om er nog meer uit te halen.
Met 30"48 bleef ik wel boven de planning, ik wilde al wel graag onder de 30 beginnen.
Het is in ieder geval een P.R!

Nieuwsbrief
Geen artikel missen?
Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. Het is gratis, je kunt je te allen tijde ervoor afmelden (en weer aanmelden), verschijnt 1x per 2 weken en bevat een selectie van nieuwe of aangepaste artikelen die geschikt genoeg zijn voor de nieuwsbrief.
Advertentie