Chris Kouwenhoven


Alkmaar - Zwemmen - 400(m)

Begindatum: 2016-04-17
Begintijd: 15:10:00
Einddatum: 2016-04-17
Locatie: De Hoornse Vaart
Adres: Hertog Aalbrechtweg
Huisnummer: 4
Postcode: 1823 DL
Plaats: Alkmaar
Land: Nederland

Informatie

- KNZB Webkalender (Programma en Uitslagen)
- 50(m) bad
- Inzwemmen: 13.30 uur
- Aanvang: 13.45 uur
- Programma: 6 (Start: 15.13 uur)
- Serie: 10/13
- Baan: 3

Doel

Qua tijd zou het mooi zijn als ik in de buurt van 5'30 terecht kan komen. Een nieuw P.R. (onder de 5'35) moet sowieso haalbaar kunnen zijn.
Daarnaast een stuk extra ervaring opdoen van het zwemmen in een 50(m) bad

Resultaat

Deze race ging voor het gevoel een stuk beter dan de 50(m) die ik eerder op de dag heb gezwommen.
Wat ik geleerd had van de 400(m) in Amersfoort, was om niet te snel te beginnen. Daar had ik erg moeite met de tweede 100 en die indeling wilde ik vandaag anders doen. Allemaal leermomenten!
Het plan was om de eerste 150(m) behoudend te gaan zwemmen en daarna een versnelling te plaatsen. Dat plan is gelukt en qua gevoel bevalt dat prima. Helaas resulteerde dat niet in daadwerkelijk sneller gezwommen en een P.R. neergezet. Ook dit geef ik dezelfde reden als ik bij de 50(m) aangaf, in het tijdsbestek van herstel na een aantal zware trainingsweken kwam Alkmaar net iets te vroeg.

Daarnaast maakte ik de beslissing om mij te meten aan de 2 mensen die direct naast mij lagen. Baan 4 had een inschrijftijd van 5'30, dus daar moest ik in de buurt blijven liggen. De eerste 150(m) moest ik deze een lengte geven, waarna ik begon in te lopen en hem zelfs in de laatste 50(m) voorbij ging. Volgens de verwachting zou ik dus in de buurt van de 5'30 moeten zitten. Tja, ik kon ook niet weten dat hij op 5'40 lag te zwemmen...
Met baan 2 had ik nog een mooi gevecht, deze bleef continue bij mij in de buurt liggen en hebben we dus de laatste 100 nog mooi even er een strijd van gemaakt om als eerste aan te tikken.
Was een leuke race en we hebben elkaar bedankt voor de mini competitie. Die kleine momenten zijn toch erg waardevol!

Ook hier positief afsluiten. Weliswaar geen P.R. maar wél een clubrecord gezet bij De Spatters!
Lees ook het artikel op de website van De Spatters.
Nieuwsbrief
Geen artikel missen?
Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. Het is gratis, je kunt je te allen tijde ervoor afmelden (en weer aanmelden), verschijnt 1x per 2 weken en bevat een selectie van nieuwe of aangepaste artikelen die geschikt genoeg zijn voor de nieuwsbrief.