Chris Kouwenhoven


CPC Halve Marathon

Begindatum: 1997-03-23
Begintijd: 15:00:00
Einddatum: 1997-03-23
Eindtijd: 16:45:00
Plaats: Den Haag
Gemeente: Den Haag
Provincie: Zuid-Holland
Land: Nederland

- Startnummer: 10441
- 1km; 4'49
- 2km; 9'15
- 3km; 13'39
- 4km; 18'06
- 5km; 22'26
- 10km; 46'33
- 15km; 1.11'15
- 21; 1.42'30

Verslag

Mezelf voor deze dag beter voorbereid dan twee jaar geleden. Ik moest ook wel want ik zou drie dagen erna moeten verschijnen op een NK en kon natuurlijk geen blessure eraan overhouden zoals twee jaar geleden wel het geval was.

Naar aanleiding van het weer, het waaide behoorlijk en er stond geen zon en bovendien was er regen opgegeven heb ik mij vrij goed aangekleed. Dat wil zeggen, mijn dunne stretchoverall, t-shirt, lang wielershirt en windjack. Na afloop en onderweg bleek dat dit veel te warm was. Maar goed, dit was niet erg want ik beschouwde het toch als een veredelde duurtraining.

De eerste 5km ging keurig op schema. Ik had 22'30 gepland en kwam op 22'26 uit. Ik voelde mij ook lekker, alles ging naar wens, de walkman dreunde lustig verder en ik had het ook prima naar mijn zin.

Op het 20km punt kreeg ik van mijn horloge een dreun. Ik had hier 45'00 gepland en lag hier al 1'33 achter op schema. Dat ging niet goed. Lopers begonnen mij ook van alle kanten in te halen dus ik probeerde een lichte tempoverhoging. Nu bleek dat ik het veel te warm had want de versnelling kwam er totaal niet uit. Sterker nog ik ging alleen maar langzamer. Geen punt dacht ik nog, tot 15km rustig blijven lopen en het dan nog een keer proberen.

Op dit 15km punt lag een fraai viaduct. Mij twee jaar geleden herinnerend kon ik hier nauwelijks opkomen maar nu ging het vlotjes. Ik besloot dus ook om op de dalende weg te beginnen met versnellen. Dit ging goed en ik begon weer lopers in te halen.

Tot het punt van ongeveer 18km hield ik de versnelling vol, daarna was het echt op. Ik kreeg bij 15km al honger en dat werd nu alleen nog maar erger. Stom van me want ik had die dag slechts 6 boterhammen gegeten. De start was om 15.00 dus... Uil!

Ik was gelukkig zo slim om mezelf niet op te jagen in de laatste paar km anders had ik hier waarschijnlijk weer een blessure aan overgehouden. De rest gewoon doorlopen, gefinisht in een tijd welke 12'30 langzamer was dan gepland.

Verschikkelijk moeie benen maar wel een tevreden gevoel dat ik geen pijn had en toch al met al behouden en lekker heb gelopen.
Ik wijt de matige prestatie aan de laatste paar dagen voor de start waarin ik drie dagen veel heb gewerkt. 9,11 en 12 uur op een dag. Op de dag zelf te weinig gegeten en veel te warm aangekleed.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.
Wees de eerste die een reactie achterlaat!

Reactie toevoegen

Titel:

Tekst:
Nieuwsbrief
Geen artikel missen?
Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. Het is gratis, je kunt je te allen tijde ervoor afmelden (en weer aanmelden), verschijnt 1x per 2 weken en bevat een selectie van nieuwe of aangepaste artikelen die geschikt genoeg zijn voor de nieuwsbrief.
Advertentie