Chris Kouwenhoven


Sportful - R&D - Ultraskin - Bibshort
Eigenschappen van dit product

Voor alle eigenschappen van dit product verwijs ik naar de website van Sportful, maker van dit product.

De belangrijkste eigenschappen voor mij zijn:
- comfortabel
- ademend
- licht
- te gebruiken zonder shirt

Ervaring met dit product

04 maart 2018
In de zomer van 2017 heb ik dit product met productnummer 1101613 in de kleur zwart en de maat M gekocht en uiteraard gelijk uitgeprobeerd. De R&D Ultraskin Bibshort van Sportful komt in een andere zeem dan bijvoorbeeld de Fiandre - NoRain Bibshort of de Giro - Bibshort namelijk de TC Pro Seat Pad, terwijl ik had bedacht dat de Comfort Pro Seat Pad meer voor mij geschikt zou zijn.
Nu wil het dat de TC Pro wel meer in de buurt komt van een Seat Pad zoals deze in TriSuits te vinden is en dus zal ik dit product ook als zodanig moeten gebruiken, richting de emulatie van een tijdrit tijdens een Triathlon en niet voor langere duurritten.

De Bibshort zit comfortabel, wel vind ik hem erg kwetsbaar en zul je zorgvuldig moeten zijn bij het aan en uittrekken. De benen zitten goed strak, daar hoef ik geen maat grote voor te hebben. Voor het bovenste deel zou dit wel wat prettiger zijn, die ervaring heb ik overigens ook met de andere genoemde bibshorts.

Het materiaal is goed dun en emuleert prima de aerodynamische omstandigheden van een tijdrit. Achterop zit 1 zak die wat ruim is. Als nood is deze wellicht te gebruiken om bijvoorbeeld je bril even in te stoppen, voor het gebruiken van gels ben ik wat voorzichtig, ik heb de idee dat hij daarvoor wel eens te ruim zou kunnen zijn.

Aan de voorkant een lange ritssluiting die zowel van boven als van beneden is te openen wat een toiletgang staande vergemakkelijkt. Overigens met het vrij kort aanvoelen van het bovendeel zal ik daar geen gebruik van maken.
Verder is het gevoel en de betrouwbaarheid net zo hoog als de andere spullen van Sportful die ik inmiddels heb verzameld en ben wederom uitermate tevreden over de aankoop.


Reacties

Er zijn nog geen reacties.
Wees de eerste die een reactie achterlaat!

Reactie toevoegen

Titel:

Tekst:
Nieuwsbrief
Geen artikel missen?
Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. Het is gratis, je kunt je te allen tijde ervoor afmelden (en weer aanmelden), verschijnt 1x per 2 weken en bevat een selectie van nieuwe of aangepaste artikelen die geschikt genoeg zijn voor de nieuwsbrief.
Advertentie