Chris Kouwenhoven


2XU - Compression - full zip TriSuit

Eigenschappen van dit product

Voor alle eigenschappen van dit product verwijs ik naar de website van 2XU, maker van dit product MT4839bkbk, maat M.

De belangrijkste eigenschappen voor mij zijn:
- compressie
- aerodynamisch
- geschikt voor lange afstand

Ervaring met dit product

11 september 2019
Eind juni 2019 heb ik dit TriSuit aangeschaft in de 2XU-Store.
Reden voor de aanschaf was enerzijds dat mijn compressie trisuit (voor de korte afstand) al aardig aan het slijten was en anderzijds beloofde dit nieuwe wedstrijd beter geschikt te zijn voor de langere afstanden.
De bedoeling was om hem dan ook gelijk te dragen bij mijn eerste halve triathlon in Klazienaveen. Wellicht kort dag tussen het moment van bezorgen en de wedstrijd zelf, echter zou dat in mijn beleving niet opwegen tegen beloofde voordelen.
Na het moment van bezorgen heb ik er in ieder geval alle disciplines een keer mee (kort..) kunnen trainen en het eerste gevoel was goed, goed genoeg om ermee van start te durven gaan.

Een nieuw trisuit bevat nog de volledige compressie en dat kon ik ook wel merken in Klazienaveen. Bij het zwemmen had ik het de eerste paar honderd meter benauwd, het voelde wat knellend aan. Wat wel tegenviel waren de zakjes achterop. In de bus naar de start toe had ik ze gewoon rechtop erin gestoken, echter deze bleken eruit gevallen te zijn. Ik had dus geen gels meer voorafgaand aan de start. 1 gel had ik nog in mijn hand gehouden, op het laatste moment uit de voorraad gepakt, die zou bedoeld zijn om na het zwemmen te nemen, terwijl ik (de lange weg) naar T1 liep. Deze heb ik voor de zekerheid maar onder de schouderband gestoken.
Tijdens het zwemmen op de 1/3 in Enschede en de halve in Vroomshoop heb ik geen last ondervonden en heb ik de gels dubbel gevouwen in de zakjes gestopt, op die manier blijven ze in ieder geval zitten. (het eruit halen is vervolgens iets lastiger)

Tijdens het fietsen zit het TriSuit goed. Nergens trekt het en het sluit overal keurig aan. Wel heb ik bij alle starts van dit jaar last gehad van schuren in de linkerlies (kan ook door mijn anatomie en fysiologie komen) en ben ik heel erg ruw op het zitgedeelte. Wellicht dat het nodig is dat ik uierzalf of chamois-creme ga gebruiken.

Tijdens het lopen komt het pak helemaal tot zijn recht. Door de compressie overal heb je geen last van overmatige bewegingen en heb je het gevoel efficient te kunnen bewegen en je houding te posteren. Zoals eerder aangegeven heb ik de gels dubbel gevouwen in de zakken gestoken om eruit vallen te voorkomen. Het eruit halen maakt het minder makkelijk, maar goed, dat is nog altijd beter dan ze te verliezen!

Alles bij elkaar valt dit pak mij zeker niet tegen. Zoals met alle kleding zul je moeten wennen en het hier en daar eigen moeten maken. Het schuren vind ik wel een behoorlijk negatief iets, ik ben erg benieuwd of er anderen zijn met dezelfde ervaring. De zakjes achterop vallen erg tegen, een extra beschermflap zou een goede verbetering zijn.


Reacties

Er zijn nog geen reacties.
Wees de eerste die een reactie achterlaat!

Reactie toevoegen

Titel:

Tekst:
Nieuwsbrief
Geen artikel missen?
Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. Het is gratis, je kunt je te allen tijde ervoor afmelden (en weer aanmelden), verschijnt 1x per 2 weken en bevat een selectie van nieuwe of aangepaste artikelen die geschikt genoeg zijn voor de nieuwsbrief.
Advertentie