Chris Kouwenhoven


ZMC Kampen - Zwemmen - 50(m) vrij

Begindatum: 2016-09-24
Begintijd: 16:45:00
Einddatum: 2016-09-24
Eindtijd: 20:00:00
Locatie: Zwembad De Steur
Adres: Broedersingel
Huisnummer: 1
Postcode: 8261 GH
Plaats: Kampen
Land: Nederland

Informatie

- KNZB Webkalender (Programma & Uitslagen)
- Wedstrijd in pdf
- 50 meterbad
- 6 banen
- Aanvang Juryvergadering: 16.00
- Aanvang Wedstrijd: 16.45
- Programma: 7
- Serie: 12/16
- Baan: 1
- Start-tijd: ongeveer 18.50
- Uitslag in pdf
- Overzicht klassement
- Uitslag (herberekend naar leeftijd in 2017)

Doel

Het doel is (nog steeds) om onder de 30 seconden te zwemmen. Na de laatste wedstrijden, waarbij de laatste in mei heb ik tijdens trainingen laten zien dat ik constanter ben geworden in het zwemmen van snelle tijden op de 50 en 100. De techniek om een goede 50 meter te zwemmen lijkt daarmee te zijn verbeterd.

Wedstrijdverslag

Tussen de 200 en de 50 zat ongeveer 2,5 uur. In die periode was ik al wel een stuk stijver geworden, maar ik voelde ook dat de hectiek van na de Triathlon, het vlug naar het zwembad moeten reizen en de 200 'koud' te moeten starten er langzaam uit aan het gaan was.

Ik had de 'proef start' al gehad, weliswaar niet de baan verkend, maar ach, wat kon er nog gebeuren na de DSQ op de 200.

Het doel wat ik mij gesteld had, had ik natuurlijk allang bijgesteld. Dat is niet realiseerbaar na een zware Triathlon met alle hectiek van de dag en zonder fatsoenlijke baanverkenning. Ik vond dat ik mijzelf al gelukkig mocht prijzen als ik een 32'er zou zwemmen.

De start was traag, maar ja, wat wil je na een valse start op de 200. Vluchtfase vond ik prima, hij was iets te diep dus ik moest een aantal vlinder-benen onder water meer maken. Daarna de eerste slagen iets meer behoudend ingezet en na 25 meter wel vol het gas open gezet.

Finish was iets te voorzichtig, ik had wel wat agressiever mogen aantikken.

Deze race voelde wel lekker, was wel helemaal stuk en leeg na afloop en vond dat ik er alles heb weten uit te halen wat er voor dat moment in zat.

Uiteindelijk aangetikt in 31"39 wat slecht 5 tiende boven mijn persoonlijk record zit (in een periode waarin ik meer snelheids-werk heb verricht). Dat is een prima opsteker om mee het seizoen in te gaan!

In mijn klasse 45-49 had ik daarmee de 5e tijd, wat mijn allereerste (1) punt (ooit! hihi, eerste seizoen hè) voor het ZMC heeft opgeleverd!
Toch niet helemaal met lege handen uit het zwembad weg.

Update 23 oktober 2016: Omdat het klassement eindigt in 2017 vind er later een herberekening plaats. Hiermee blijk ik niet 5e maar 3e te staan in het klassement!


Nieuwsbrief
Geen artikel missen?
Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. Het is gratis, je kunt je te allen tijde ervoor afmelden (en weer aanmelden), verschijnt 1x per 2 weken en bevat een selectie van nieuwe of aangepaste artikelen die geschikt genoeg zijn voor de nieuwsbrief.