Chris Kouwenhoven


ZMC Emmeloord - Zwemmen - 100(m) vrije slag

Begindatum: 2016-10-22
Begintijd: 14:30:00
Einddatum: 2016-10-22
Eindtijd: 19:00:00
Locatie: Zwembad Bosbadhal
Adres: Boslaan
Huisnummer: 30
Postcode: 8302 EB
Plaats: Emmeloord
Gemeente: Noordoostpolder
Provincie: Flevoland
Land: Nederland

Informatie

- KNZB Webkalender (Programma & Uitslagen)
- Wedstrijd in pdf
- Website organisatie
- 25(m) bad
- 6 banen
- geen in/uit zwembad
- inzwemmen: 14.30 uur
- jury: 14.30 uur
- aanvang: 15.00 uur
- Programma:
- Serie: 9 van 17
- Baan: 3
- Start-tijd: 16.47 start programma
- Uitslagen

Doel

De 100 meter vrije slag ligt meer in mijn straatje. Bij de laatste NK Masters in Eindhoven heb ik er niet voor gekozen om deze afstand daar te zwemmen, omdat ik mij geheel wilde richten op de afstanden die ik ook op het EK Masters in Londen zou gaan zwemmen.
De komende NK korte baan en NK lange baan wil ik hem wellicht wel in het programma plaatsen en eens zien waar ik sta.
Het persoonlijk record op deze afstand in een 25(m) bad is wel een mooi doel om aan te gaan vallen.

Wedstrijdverslag

Zo'n drie kwartier na de 25(m) schoolslag was de 100(m) vrije slag aan de beurt. Afgelopen zomer natuurlijk voornamelijk lange afstanden training gedaan en weinig focus op de korte afstand. Tijdens de 100 metertjes in training ook voornamelijk op tempo hardheid getraind. Daar zat overigens wel de nodige vooruitgang in dus wie weet had ik ook in het echte snelheidswerk wat opgepikt.

Met zo'n gevoel was ik mijn voorbereiding ingegaan en mijn strategie was om met een goede kracht en techniek de eerste baan in te gaan en vervolgens hem op te bouwen tot een sprintende laatste baan. Dat had met de laatste trainingen goed gewerkt en had ik veel vertrouwen in.

De start was prima, goed stil gegaan, onderwater prima en de eerste baan ging zoals gepland met de armslag. Beentempo had ik nog niet de focus opgelegd maar deze voelde ook prima ritmisch aan. Op snelheid keerpunt in gegaan, maar deze was net te kort om een ideale afzet te hebben. 2e baan het tempo iets opgetrokken maar door een waardeloos keerpunt - ik kon nog maar net met mijn tenen afzetten - heel veel snelheid ingeleverd bij de start van de 3e baan. Deze toch al flink aangezet en bij het inzetten van het laatste keerpunt voelde ik de zuurstofschuld optreden, mooi op schema dus. De laatste baan voluit gesprint. Naast mij in de baan lag ik aan de benen na het keerpunt en bij het aantikken had ik ingehaald, dat was dus een uitstekende opbouw.

Helaas kon ik dit niet verzilveren met een 3e persoonlijk record van de dag, daarvoor was ik 18 honderste te langzaam (ik zwom 1'09""57 en P.R. staat in een 25m bad op 1'09"40)
Door de genoemde verbeterpunten heb ik er echter wel vertrouwen in dat ik die nog eens zal slechten. Het lijkt erop dat ik begonnen ben met waar ik vorig jaar ge-eindigd ben en de snelle maanden moeten nog komen!

Na het programma stond ik 7e in mijn klassement (he, jammer: geen punten) en na de herberekening leeftijd 4e in het klassement (hoeraa, toch nog punten)

Zie voor de uitslagen de website van de organisatie
Nieuwsbrief
Geen artikel missen?
Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. Het is gratis, je kunt je te allen tijde ervoor afmelden (en weer aanmelden), verschijnt 1x per 2 weken en bevat een selectie van nieuwe of aangepaste artikelen die geschikt genoeg zijn voor de nieuwsbrief.