Chris Kouwenhoven


ZMC Alkmaar - Zwemmen - 50(m) vrije slag

Begindatum: 2017-04-09
Begintijd: 13:45:00
Einddatum: 2017-04-09
Eindtijd: 17:45:00
Locatie: Zwembad De Hoornsevaart
Adres: Hertog Aalbrechtweg
Huisnummer: 4
Postcode: 1823 DL
Plaats: Alkmaar
Gemeente: Alkmaar
Provincie: Noord-Holland
Land: Nederland

Informatie

- KNZB Webkalender (Programma & Uitslagen)
- Wedstrijd in pdf
- Website organisatie ZMC
- Website organisatie wedstrijd
- 50(m) bad
- aantal banen: 8
- in/uit zwembad: Nee
- inzwemmen: 13.15 uur
- jury: 13.15 uur
- aanvang: 13.45 uur
- Programma: 3
- Serie: 9 van 13
- Baan: 4
- Start-tijd: 14.26 uur (eerste serie)

Wedstrijdverslag

De eerste start op de vlinderslag gaf voor het nekkie wel wat meer vertrouwen. Voluit starten moest ik nog maar niet doen, het zwemmen echter wilde ik wel flink aanvallen. Ook op een 50(m) bad moet het toch gaan lukken om onder de 30 seconden te komen. Hoewel vervelend dat ik niet zoveel trainingsarbeid kon verrichten afgelopen week en het een tussenweek 'tapering' is geworden, moest een stukje supercompensatie kunnen optreden. Teken daarvoor was dat ik supersnel hersteld was van de vlinderslag.

De start was wederom voorzichtig en na iets lange onderwaterfase gehad te hebben direct op tempo begonnen te zwemmen. De eerste ademhaling kwam na 25 meter wat een stukje hydrodynamica opleverde. Het werd wel iets zwaarder, echter instorten deed ik niet en ook kwamen de atleten in de banen naast mij niet langszij. Tekenen dat het goed ging onderweg en de laatste paar slagen zette ik nog even aan. De aantik was helaas niet perfect, ik kwam net iets tekort.

Doelstelling met 16 hondersten helaas niet gehaald, maar wel weer met 30"16 een P.R. op de lange baan en slechts 21 honderste achter op het alltime record. Als de start harder kan, de aantik perfect is en de piekmoment weer goed is ga ik dat wellicht op het NK in Eindhoven doen.
In ieder geval over deze race erg tevreden. Wederom serie snelste dus de tweede bidon in de wacht gesleept (die doneer ik wel aan een team-lid).

In de media

- Resultaat bij SwimRankings
- Resultaat bij SwimTimes
- Uitslagen bij Zuyderzee Masters Circuit
- Klassement Heren 45+
- Punten overzichtNieuwsbrief
Geen artikel missen?
Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. Het is gratis, je kunt je te allen tijde ervoor afmelden (en weer aanmelden), verschijnt 1x per 2 weken en bevat een selectie van nieuwe of aangepaste artikelen die geschikt genoeg zijn voor de nieuwsbrief.