Chris Kouwenhoven


2XU - Compression Recovery Socks
Eigenschappen van dit product

Voor alle eigenschappen van dit product verwijs ik naar 2XU, maker van dit product.

Voor mij zijn de belangrijkste eigenschappen:
- compressie voor beter herstel
- compressie voor betere doorbloeding tijdens de training
- minder schudden van de spieren

Ervaring met dit product

19 mei 2017
Het is geen geheim dat ik een groot fan ben van 2XU. Ik gebruik dit merk voor zowel wedstrijden als trainingen met een hoge mate van tevredenheid. Het aantal producten wat ik inmiddels gebruik (heb gebruikt) neemt flink toe. Zie de pagina met alle 2XU gerelateerde artikelen

Dit product, de Recovery Compression Socks, heb ik al een aantal jaren en heb ze in eerste instantie gebruikt waar ze voor bedoeld zijn: als herstel ná een training. Voor mij zijn ze daar (nog steeds) uitermate geschikt voor.
Ze trekken door de compressie wat lastig aan en is het in het begin even zoeken naar de juiste methode. Geen nood, na een aantal keren krijg je daar vanzelf handigheid in. Zie onderstaand filmpje voor een advies hoe je de sokken goed kunt aantrekken.

Zoals gezegd, ik gebruik ze nog steeds voor herstel, echter ben ik ze sinds afgelopen winter ook gaan gebruiken om mee te gaan trainen. Inmiddels heb ik er al een aantal duurlopen en tempo trainingen mee gedaan en dat bevalt mij uitstekend. Sterker nog, ik vind ze fijner om mee te (loop-)trainen dan de 2XU - Compression Race Socks. De Recovery variant komt wat hoger dan de Race variant en daarom voor mij uitstekend te gebruiken in combinatie met 2XU - Compression 3/4 Tights en 2XU - Hyoptik Thermal Compression 3/4 Tights. De broek steekt iets over de knie heen maar heeft de neiging om omhoog te kruipen. De sokken doe ik dan over de broek heen en daarmee voorkom ik dat het kruipt en blijft de huid continue bedekt en heb ik tevens het hele been voorzien van compressie.

Na het lopen de sokken nog minimaal 20 minuten blijven dragen zodat de afvalstoffen van de training nog extra goed omhoog worden gestuwd. De sokken zijn dusdanig dat je ze ook prima 's nachts kan dragen.

Links

- 2XU, maker van dit product
- Sportsshoes.com, één van mijn leveranciers van dit product.

How to Put on a 2XU Compression SockNieuwsbrief
Geen artikel missen?
Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. Het is gratis, je kunt je te allen tijde ervoor afmelden (en weer aanmelden), verschijnt 1x per 2 weken en bevat een selectie van nieuwe of aangepaste artikelen die geschikt genoeg zijn voor de nieuwsbrief.