Chris Kouwenhoven


Arena - Powerskin WetSuit Carbon Sleeveless

Eigenschappen van dit product

Voor alle eigenschappen van dit product verwijs ik naar de website van Arena, maker van dit product, kleur: zwart; model:2A944; maat: L.

De belangrijkste eigenschappen voor mij zijn:
- FINA approved
- Sleeveless

Ervaring met dit product

16 augustus 2022
Mijn huidige wedstrijd wetsuit van 2XU is al wat jaartjes oud en begint wat scheurtjes te vertonen. Bovendien heeft dit wetsuit mouwen en met sommige wedstrijden vind ik mouwloos (sleeveless) wel zo prettig en daar is mijn trainings wetsuit van Dare2Tri niet snel genoeg voor. Bovendien met het oog op mijn eerste losse NK Open Water Zwemmen waar een FINA Approved wetsuit alleen toegestaan wordt had ik voldoende excuses om te kijken voor een ander wedstrijdpak.

Deze vond ik op de website van Arena.
Met Carbon had ik al ervaring met de wedstrijdbroeken voor het zwembad en dat sprak mij wel aan. De rits gaat andersom open en dicht als wat ik gewend was. Nu hoef ik met OpenWater geen snelle wissel te doen, dus daar hoef ik niet aan te wennen, de idee dat hij tijdens de wedstrijd niet per ongeluk wordt open getrokken is wel een geruststelling.

De maat heb ik wel anders gekozen, in plaats van een M met lengte, heb ik gekozen voor een L. Met het full wetsuit had ik toch vaak een benauwd gevoel, vooral bij de intensieve start, met een L hoop ik daar meer ruimte voor te hebben.

In het begin van zomer 2022 aangeschaft en uiteraard ook direct trainingen mee gedaan.
Het wetsuit laat zich goed aantrekken, ik vind de benen wel wat aan de korte kant. Het dichtritsen heb ik tot nu toe aan mijn begeleiding overgelaten, dat is zelf doen niet makkelijk. De maat L zit voor het bovengedeelte met mijn bouw wel iets aan de ruime kant. Een hartslagband eronder past prima.

Het zwemmen zelf voelt erg stabiel door de Carbon rondom de romp. Drijfvermogen is uitstekend. Ik kan er goed lange afstanden mee zwemmen en korte versnellingen leveren ook direct resultaat. Door mijn bouw komt er onder de oksel soms een beetje water binnen, sowieso is dat met een Sleeveless altijd meer het geval dan bij een full-suit. Het touw van de rits verdient wel extra aandacht om goed vast te zetten, als hij gaat wapperen dan ligt hij bij je benen en dat gaat na een paar kilometer wel storen.
Snelle wissel heb ik nog niet getest want daar is dit pak eerst nog niet voor bedoeld en ik wil geen risico nemen op schade.
Door de snel stijgende temperaturen deze zomer moest ik vrij snel het pak weer in de schuur hangen om hitte-stuwing te voorkomen, zodra er meer testresultaat is en er een wedstrijd mee is gezwommen pas ik dit artikel ermee aan.


Nieuwsbrief
Geen artikel missen?
Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. Het is gratis, je kunt je te allen tijde ervoor afmelden (en weer aanmelden), verschijnt 1x per 2 weken en bevat een selectie van nieuwe of aangepaste artikelen die geschikt genoeg zijn voor de nieuwsbrief.
Advertentie