Chris Kouwenhoven


Arena - Carbon Air Jammer
Eigenschappen van dit product

Voor alle eigenschappen van dit product verwijs ik naar de website van Arena - Water Instinct - Men's Powerskin Carbon-AIR² Jammer – FINA approved, maker van dit product.

De belangrijkste eigenschappen voor mij zijn:
- compressie
- snel

Ervaring met dit product

12 maart 2019
Na behoorlijk wat aantal wedstrijden met de Arena - Powerskin ST Jammer gezwommen te hebben vond ik het tijd om te upgraden. Nu zijn snelle zwembroeken stevig aan de prijs en is Triathlon sowieso al geen goedkope sport en dus was het wachten op een leuke aanbieding.
Tijdens het NK in Zwolle was een winkeltje aanwezig en donderdag had ik er al 1 zien hangen, waarschijnlijk mijn maat en in een mooie blauwe kleur. De vraagprijs was iets hoger dan ik als budget in mijn hoofd had en had voor mezelf toestemming extra nodig.
Deze kwam in de vorm van de 1500(m) vrije slag, 400(m) vrije slag en 800(m) vrije slag die ik alle 3 in een uitstekend persoonlijk record zwem en ik op de 1500 zelfs onverwacht onder de 21 minuten dook.
Kortom, in de middagpauze gekeken of de zwembroek nog aanwezig was en uiteraard zou passen. Dat was het geval en dus aangeschaft en uiteraard 's middags gelijk uitgeprobeerd op de 4x50(m) vrije slag estafette
Dat is uitstekend gegaan en bevallen en sinds die tijd heb ik alle wedstrijden ermee gezwommen en ook nog op alle gestarte afstanden een (soms dik) persoonlijk record gehaald. Of dit toe te schrijven is aan de zwembroek, fysiek dan wel psychisch of dat het een kwestie is dat ik simpelweg beter wordt is altijd een vraagteken. Dat ik mij er goed bij voel is in ieder geval een feit.

Zoals alle compressiekleding trekt ook deze broek niet heel makkelijk aan. Kwestie van je tijd ervoor nemen, een bankje opzoeken om op te gaan zitten. De anti-slip randen even terug vouwen en dan per 10 centimeter tegelijk van onderen naar boven aantrekken.
Eenmaal aangetrokken vind ik de broek erg comfortabel zitten. Van het strak zijn bij het aantrekken ondervind ik geen last als hij eenmaal aanzit. De vorm is, dat de broek net onder de heuprand wordt gedragen. Dat is voor mij wel even wennen, ik heb normaal gesproken broeken over de heuprand heen zitten en dan vast middels een touwtje.
Het touwtje zelf vind ik aan de korte kant, wellicht ga ik deze met de tijd vervangen door een langere versie. Niet alleen is daarmee het leggen van een strik minder makkelijk, ook het eruit gaan tijdens de wedstrijd is een verhoogde kans. Tenslotte stop je de strip ín je broek om daarmee de hydrodynamica te maximaliseren.

Tijdens het zwemmen voelt de broek prima aan en kan ik mijn start en keerpunten goed maken.
Het uittrekken gaat een stuk sneller dan aantrekken en bij het uit zijn voelt hij direct vrijwel droog aan. Het beloofde water afstotend effect doet prima zijn werk.

De broek wordt geleverd met een opbergzakje, waardoor je hem veilig mee in je zwemtas kunt nemen.

Over deze broek ben ik erg tevreden en waarschijnlijk ga ik de aanbiedingen wat nauwlettend in de gaten houden voor een tweede exemplaar.


Reacties

Er zijn nog geen reacties.
Wees de eerste die een reactie achterlaat!

Reactie toevoegen

Titel:

Tekst:
Nieuwsbrief
Geen artikel missen?
Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. Het is gratis, je kunt je te allen tijde ervoor afmelden (en weer aanmelden), verschijnt 1x per 2 weken en bevat een selectie van nieuwe of aangepaste artikelen die geschikt genoeg zijn voor de nieuwsbrief.
Advertentie