Chris Kouwenhoven


NK Masters korte baan 2019 - Zwemmen - 400(m) vrije slag

Begindatum: 2019-01-25
Begintijd: 09:00:00
Einddatum: 2019-01-25
Eindtijd: 12:30:00
Locatie: Zwembad De Vrolijkheid
Adres: Ossenkamp
Huisnummer: 7
Postcode: 8024 AG
Plaats: Zwolle
Gemeente: Zwolle
Provincie: Overijssel
Land: Nederland

- KNZB Webkalender (Programma & Uitslagen)
- Wedstrijd in pdf
- LiveTiming
- Inschrijflijst
- Startlijst
- 25(m) bad
- aantal banen: 8
- in/uit zwembad: ja, 6 banen 25m
- inzwemmen: 08.00 uur
- jury: 08.00 uur
- aanvang: 09.00 uur
- Sessie: 2
- Programma: 4
- Serie: 4 van 12
- Baan: 7
- Start-tijd: 09.22 uur
- Uitslag

Wedstrijdverslag

26 januari 2019
Na de fantastische 1500 meter gisteren had ik mijzelf heel brutaal hoge verwachtingen opgelegd voor deze 400 meter.
Op de clubkampioenschappen twee weken geleden zwom ik heel verrassend 5'27 slechts 2 seconden boven mijn p.r. van 5'25. Gisteren een tussentijd van 5'28
Uithoudingsvermogen is in orde, slagen voelen goed en sterk aan, ik wilde eigenlijk wel onder de 5'20

Het plan moest dan ook zijn om niet heel voorzichtig van start te gaan en dan te gaan opbouwen. Sterk weg en dan de snelheid gaan vasthouden. Heel sterk eindigen zou er dan wellicht niet inzitten maar wie weet kan ik mij op het laatst nog gaan optrekken met een andere baan.

Wederom in baan 7, kon dus goed de klok in de gaten houden en deze tevens gebruiken om te weten hoe ver ik in de race qua afstand lag (dat is bij mij nog wel eens een issue op de 400)
Voor een medaille zou ik niet in aanmerking komen, dan zou ik onder de 5 minuten moeten gaan. Wil ik wel ooit een keer maar zou voor vandaag vast niet reëel zijn.

Het plan werd uitgevoerd zoals verwacht. Slagen voelde uitstekend aan. Op 200 meter kreeg ik het heel even moeilijk maar dan is het aftellen naar de streep en komen er andere krachten vrij. Dan is het ook het moment om te zien waar de naaste concurrentie ligt. In de serie voor ons had een naaste al een hele scherpe tijd gezwommen, waar ik logischerwijs nog niet bij in de buurt kon komen. Een andere naaste liet ik op de 1500 ver achter mij, maar hij zwom vandaag wel erg sterk.
Hoewel hij de laatste 200 meter wat wegzakte en ik toch nog wat motivatie vond om het gat kleiner te laten worden kwam ik helaas nog 1 seconde tekort om hem op de meet te pakken. Achteraf een klein beetje zuur omdat voor het eerst voor het uitreiken van de medailles de buitenlanders niet mee zouden tellen. De derde Nederlander zou (ook) gewoon brons krijgen. Ik werd in deze race dus 4e nederlander..

Lang erover heb ik niet getreurd. Ik vind een goede race waarin gevochten wordt om welke klassering dan ook heerlijk om te doen en dit was wederom zo'n race.
Had ik mijn doelstelling behaald? Jazeker, met 5'16 heel dik onder het doel en 9 seconden van mijn persoonlijk record af gesnoept. Veel sneller zat er dan ook niet in.


Reacties

Er zijn nog geen reacties.
Wees de eerste die een reactie achterlaat!

Reactie toevoegen

Titel:

Tekst:
Nieuwsbrief
Geen artikel missen?
Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. Het is gratis, je kunt je te allen tijde ervoor afmelden (en weer aanmelden), verschijnt 1x per 2 weken en bevat een selectie van nieuwe of aangepaste artikelen die geschikt genoeg zijn voor de nieuwsbrief.
Advertentie