Chris Kouwenhoven


NK Masters - Triathlon - Sprint

Begindatum: 2017-08-26
Begintijd: 14:15:00
Einddatum: 2017-08-26
Eindtijd: 15:20:00
Locatie: Sportpark De Groene Velden
Adres: Groeneveldselaan
Postcode: 3902
Plaats: Veenendaal
Gemeente: Veenendaal
Provincie: Utrecht
Land: Nederland

Informatie

- Website organisatie
- Overzicht deelnemers
- Startlijst

- Startnummer: 1279
- Start-tijd: 14.15 uur
- Uitslag per categorie (zie Heren 45-50)
- Uitslag met tussentijden

Wedstrijdverslag

02 september 2017
Een week na dato is dit verslag geschreven.

Na een goede nachtrust, een lange ochtend van wachten was het tijd om af te reizen naar Veenendaal. Voorspoedige reis, aan het eind even zoeken naar de route maar mooi op tijd bij het secretariaat verschenen.
Tijdens de voorbereiding werd het alsmaar warmer en heel even aan gedacht om de schaduw op te zoeken. Uiteindelijk niet gedaan, het was prima vertoeven in de wisselzone.

Watertemperatuur was koud genoeg om met wetsuit aan te zwemmen en ik had besloten om mijn mouwloze van Dare2Tri aan te trekken in plaats van de volledige van 2XU. Dit omdat de afstand voldoende kort was om niet geheel koud te worden, het pak iets sneller uittrekt en mijn armen en schouders volledig vrij zijn om zodoende onbelemmerde zwemslagen te maken.
Een goede keuze, ik kon prima doorzwemmen, vlotte en strakke bochten maken en het pak was vlot uit in de wisselzone.
Bij het laatste stuk (niet verkend, stom!) de fout gemaakt om aan de verkeerde kant te gaan zwemmen, waardoor ik een aantal meters teveel heb gezwommen dan nodig. Uiteindelijk als negende het water uit en lag op dat moment derde in mijn AgeGroup.

De wissel ging niet van een leien dakje. Bij het uittrekken van het wetsuit gleed ik onderuit op mijn bips. Gelukkig zonder erg en al zittend de rest uitgetrokken.
Een andere atleet heeft waarschijnlijk de uitgang te krap genomen, dus mijn loopschoenen en mijn helm lagen een meter verderop. Helm moest op, maar heb toch ook even tijd genomen om de loopschoenen weer op zijn plek te zetten.
Het opstappen (zie film) ging ook niet van een leien dakje. Met het erop springen ging mijn crankstel naar beneden, sleepte de schoen over de grond en dat voelde niet goed aan. Kans op eruit schieten van de schoen, danwel vallen wilde ik niet riskeren en ben stilstaand gaan afzetten.

Het fietsen ging zeker niet onaardig. Kon goed liggen op de lange stukken en mooi het lichaam stil houden. Een hoge topsnelheid kon ik helaas niet ontwikkelen waardoor ik een aantal plaatsen verloor. In mijn AgeGroup kwam ik als achtste door in de wisselzone. Normaal gesproken verlies ik geen 5 plaatsen met fietsen, hooguit 1 of 2
Wel is een punt van aandacht dat ik meer moet gaan durven in lange bochten. Over de rotondes ging zowat iedereen liggend, terwijl ik de zitpositie ging aannemen.

De tweede wissel ging een stuk beter. De fiets was vlot weggehangen, schoenen waren snel aan en voordat ik de (toch wel lange) wisselzone uit was had ik al een goed tempo gevoel.
Ik had mij voorgenomen om direct op hoog tempo van start te gaan om zodoende een goede looptijd neer te zetten. Daar was ik wel weer eens aan toe.
De eerste rond ging erg goed. Had het gevoel dat ik op tempo liep van een 20'er en dat bleek achteraf ook te kloppen. De tweede ronde zakte het tempo iets weg, wel jammer want wellicht had ik met het vasthouden onder de 20 kunnen lopen. Voor de uiteindelijke positie had niet uitgemaakt, wel voor het stukje zelfvertrouwen en de bevestiging dat de voorbereiding voor zover bedacht ook een prima aanpak blijkt.

Grootste pluspunt is dat ik met lopen uiteindelijk slechts 1 plekje heb verloren in mijn AgeGroup en dat is wel anders geweest. Met een (wederom) 9e plaats op een NK is de volgende stop: het Wereld Kampioenschap!

Parcours Zwemmen1 ronde is 750 meter

Parcours FietsenEr wordt gefietst op de Oostelijke Rondweg.
Bij elke ronde is er een doorkomst in het Triathlon Stadion, 1 ronde is ongeveer 6,4 kilometer.
Deelnemers aan het NK doen 3 rondes.

Parcours LopenDe deelnemers verlaten de wisselzone aan de westzijde over de fietsbrug en lopen door het Stadspark (blauwe lijn), over de Groeneveldselaan en dan langs de surfvijver op naar het Triathlon Stadion.
Lengte van het parcours is 2,3 km.
Deelnemers aan het NK doen 2 rondes.


Reacties

Er zijn nog geen reacties.
Wees de eerste die een reactie achterlaat!

Reactie toevoegen

Titel:

Tekst:
Nieuwsbrief
Geen artikel missen?
Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. Het is gratis, je kunt je te allen tijde ervoor afmelden (en weer aanmelden), verschijnt 1x per 2 weken en bevat een selectie van nieuwe of aangepaste artikelen die geschikt genoeg zijn voor de nieuwsbrief.
Advertentie