Chris Kouwenhoven


18 januari 2018 - 1e wedstrijddag

's ochtends

Zoals voorspeld afgelopen nacht vanaf een uur of 04.00 wakker geworden van het opkomen van de wind en vanaf dat moment eigenlijk niet meer geslapen. De wind leek een beetje gedraaid en de camper had erg weinig last ervan, ik denk dat de bebouwing en de dijk erg gunstig lagen.
Gelukkig maar, want midden in de nacht te moeten verplaatsen, leek mij niet optimaal.
Vanochtend brood gegeten en alvast nagedacht over een vorm van tactiek vanmiddag. Goud en zilver ligt ver weg, brons zou theoretisch mogelijk zijn als ik een dik p.r. zwem en de atleet die volgens de inschrijving voor mij staat een beetje instort. We starten in dezelfde serie, hij in baan 6, ik in 8 en ik kan hem dus in de gaten houden.
Geen idee hoe mijn huidige vorm is, dus ik durf ook helemaal geen voorspellingen te doen. Als het zo'n week wordt als in Maastricht dan zou dat heel gaaf zijn. Er bestaat ook kans dat het gevoel prima is, maar de snelheid er gewoon nog niet in zit. Dat heb ik op mijn laatste 1500(m) in Heerenveen zo ervaren.
Ik ga mij er nog niet té druk om maken, doe mijn voorbereidingen zoals ik ze altijd doe en wat goed voelt en na 60 baantjes zie ik dan wel wat het resultaat is en ga van daaruit de rest van de afstanden een invulling geven.

Terwijl ik dit zit te typen steekt de wind nog wat verder op, lijkt ook wat gedraaid en de camper gaat flink heen en weer!
Even over het dijkje gelopen, mooie stevige bries en mooie witte koppen op het water, zie de foto's
Aan het einde van de ochtend het scheer-ritueel gedaan en voor de lunch een halve energy-cake.

's middags

Aftellen nu voordat ik die kant op ga. LiveTiming erbij om te zien wat de voortgang bij de dames is. Zo te zien houden ze rekening met verlate zwemmer en starten ze een half uur later. Betekent uiteraard ook voor mij dat de start een half uur later zal worden, die tijd wordt nagenoeg nooit ingelopen.

Zo rond 14.30 ben ik rustig aan die kant op gereden, windje mee en na een mini stukje verkeerd gereden te hebben was ik om 15.00 in het zwembad. Rondom de sluizen in Terneuzen zijn 3 bruggen. Als er 1 omhoog staat dan is de andere beneden en kun/moet je daar langs. Uiteraard stonden ze allemaal ongunstig en mocht met een paar lange s-bochten extra meters maken.
Het zwembad ligt op een leuke locatie, vlakbij een winkelcentrum en heeft uitstekende parkeerplaatsen en voorzieningen. Het is binnen niet heel ruim, ben erg benieuwd hoe dat invulling krijgt op de drukke dagen (dat is meestal in het weekend) en of ze al dat volk dan wel kwijt kunnen.

De wedstrijd is inmiddels geweest, zie het wedstrijdverslag.

De terugreis op de fiets verliep zonder problemen, de wind was ook heel erg gaan liggen, dus met een minuut of 20 was ik weer bij de camper. Alhier de recovery kleding aangetrokken en recovery-shake gemaakt. Wedstrijdverslag zo typen en dan gaan we het bedje opzoeken. Morgenochtend weer bijtijds op. In de ochtend staat de 400(m) vrije slag op het programma en 's middags de 100(m) vrije slag. Ik heb nu al zin in beide!


Reacties

Er zijn nog geen reacties.
Wees de eerste die een reactie achterlaat!

Reactie toevoegen

Titel:

Tekst:
Nieuwsbrief
Geen artikel missen?
Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. Het is gratis, je kunt je te allen tijde ervoor afmelden (en weer aanmelden), verschijnt 1x per 2 weken en bevat een selectie van nieuwe of aangepaste artikelen die geschikt genoeg zijn voor de nieuwsbrief.