Chris Kouwenhoven


Lopen - Vlinderloop - 11,1 km

Begindatum: 2018-11-10
Begintijd: 11:30:00
Einddatum: 2018-11-10
Eindtijd: 12:20:00
Locatie: Sportcomplex Houten
Adres: Hefbrug
Huisnummer: 7
Postcode: 3991 LB
Plaats: Houten
Gemeente: Houten
Provincie: Utrecht
Land: Nederland

Informatie

- Website van de organisatie Loopgroep Houten
- Starttijd: 11.30 uur
- Afstand: 11,1 kilometer
- Startnummer: 218

Doel

Deze wedstrijd staat als meetpunt in het schema naar de halve marathon in december.
Het doel is om vlak te gaan lopen zo rond de 4'30 per kilometer. Een eindtijd onder de 50 minuten wil ik in ieder geval lopen.

Uitslag

- Uitslag op website Loopgroep Houten
- Uitslag op website Uitslagen.nl

Een vierde plaats met eindtijd van 49 minuten en 8 seconden.

Wedstrijdverslag

26 november 2018
Deze wedstrijd was ingepland als snelle training in het macro plan en kon wat dat betreft alle kanten op gaan. Naar aanleiding van de trainingstijden in de weken ervoor verwachtte ik te kunnen lopen op een tempo van 4'30 per kilometer. Ten opzichte van de 4 mijl van Staphorst (22 augustus) waar ook 4'30 per kilometer werd genoteerd moest die groei erin zitten om voor mezelf goed op schema te zitten.

Dat is prima gelukt!
Met een gemiddelde van 4'27 op de kilometer is de doelstelling gehaald en de laatste twee kilometers waarin ik nog kon versnellen richting de 4'25 en 4'16 geeft aan dat de inhoud prima is en de opbouw van deze dag ook uitstekend.

De start was anders dan ik mij had voorgenomen. Ik wilde rustig aan beginnen, misschien zelfs met een 4'45 waarna ik de volle 10km op hoger tempo kon gaan inzetten. Ik liet mij echter meeslepen met de andere atleten, voelde mij erg goed ook en had er zin in. Daarvoor zijn dit soort wedstrijden ook uitstekend, mentaal leren om ten aller tijde je eigen plan te lopen. Uiteraard is dit niet te vergelijken met een Triathlon, toch zal ik mijn kop er in het begin van loopevenementen bij moeten hebben.

Na kilometer 5 zou de tegenwind gaan beginnen en had ik mij voorgenomen om slim te gaan lopen en een groepje op te gaan zoeken om zodoende deels uit de wind te kunnen lopen. Het tweetal wat echter tot de 5km voor mij liep ging aan snelheid minderen wat niet de bedoeling was en het tweetal daar weer voor was net te ver weg.
Tot mijn geluk kwam er een atleet langs die blijkbaar een haas had meegebracht waarachter ik mij uitstekend kon verschuilen.
Dit werd getolereerd waar ik erg dankbaar voor was en heb zodoende 4km meegelopen. De atleet in kwestie was vanaf kilometer 8,5 aan het instorten, nog geprobeerd om ook mijn deel van het werk te doen echter vrij snel besloten om de laatste 2,5 op eigen tempo door te gaan wat uitstekend is gelukt.

Na het lopen ook veel minder spierpijn dan tijdens de 15,2 km een maand eerder, wat wederom een aanwijzing is dat ik met lopen weer goed in de lift zit.
Reacties

Er zijn nog geen reacties.
Wees de eerste die een reactie achterlaat!

Reactie toevoegen

Titel:

Tekst:
Nieuwsbrief
Geen artikel missen?
Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. Het is gratis, je kunt je te allen tijde ervoor afmelden (en weer aanmelden), verschijnt 1x per 2 weken en bevat een selectie van nieuwe of aangepaste artikelen die geschikt genoeg zijn voor de nieuwsbrief.
Advertentie